KINK trekt juridische procedure in

Kink heeft de juridische procedure tegen het ministerie van Economische Zaken over een vermeende verbondenheid tussen de radiozenders van Mediahuis en Talpa Radio ingetrokken. 

Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Rotterdam bevestigd. De zaak zou daar op 8 februari dienen. Waarom Kink de zaak heeft laten vallen, is niet duidelijk. Algemeen directeur Jan Hoogesteijn wil desgevraagd geen commentaar geven of vragen beantwoorden.

Het station vond dat er sprake zou zijn van een ’ongeoorloofde verbondenheid’ tussen Talpa en Mediahuis. Beide bedrijven zijn aangesloten bij One Media Sales, dat de advertentieverkoop voor de zes zenders van Talpa en Mediahuis regelt. Volgens Kink zouden ze zo als één radiobedrijf fungeren waardoor de FM-veiling van vorig jaar niet eerlijk zou zijn verlopen. Het ministerie en het Commissariaat voor de Media constateerden eerder dat er geen sprake is van enige verbondenheid. 

Dankzij Kink werden de FM-frequenties vorig jaar opnieuw verdeeld. De zender wist echter geen plekje op de ether te bemachtigen. Vorige week gebeurde dat alsnog toen Kink de frequenties van Decibel overnam en daardoor in de Randstad op FM te horen is.

4 Comments

  1. Mietjes, ze wisten dat ze geen zaak zouden hebben waardoor als het door had gegaan ze nog meer voor schut zouden komen te staan. En dat kunnen ze nou net niet gebruiken nu ze op die babyfoons in de randstad op FM te horen zijn.

  2. Ik weet dat het geen fluit uitmaakt maar omdat ze de frequentie van Decibel hebben ingepikt luister ik uit principe niet naar Kink.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*