Kerstuitzending NPO Radio 4 live vanuit De Nieuwe Poort in Rotterdam

Hoop! Dat is dit jaar het thema van de kerstuitzending van NPO Radio 4. Op vrijdag 23 december presenteren Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp tussen 8.00 uur en 12.00 uur een vier uur durende live-uitzending. De klassieke zender strijkt daarvoor neer in De Nieuwe Poort in Rotterdam.

Aan het woord komen onder anderen de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. Ook ‘Zuidas-dominee’ Ruben van Zwieten schuift aan: hij is de initiatiefnemer van De Nieuwe Poort, het huis voor ontmoeting en inspiratie in Het Groot Handelsgebouw in het hart van de stad.

Het thema ‘hoop’ komt verder terug in gesprekken met mensen die hoopvol uitkijken naar de Kerstdagen en het nieuwe jaar: een oud-gedetineerde, vluchtelingen die in Nederland een nieuw leven beginnen en een aalmoezenier.

En natuurlijk is er veel live-kerstmuziek: onder meer van trompettist André Heuvelman en zijn Masters of Play. Ook studenten van Hogeschool voor de Kunsten Codarts treden op.

Luisteraars van NPO Radio 4 kunnen aanwezig zijn bij de uitzending, waar een feestelijk kerstontbijt wordt geserveerd. Opgeven kan via deochtendvan4@kro-ncrv.nl

Hoop! Vrijdag 23 december, 8.00 tot 12.00 op NPO Radio 4. En met live videobeelden ook te volgen via www.nporadio4.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*