Kemna-klokkenluider geeft statement

Voormalig Kemna Casting-medewerker Guido Goossens, heeft gisteren in het Algemeen Dagblad aangegeven dat meer mensen binnen het castingbureau geweten moeten hebben van de wandaden door Job Gosschalk ‘prive castings’ voor film en tv. Naar aanleiding van dit onthutsende artikel heeft hij vandaag onderstaande statement gegeven:

In de afgelopen 48 uur zijn er veel verschillende meningen bij mij binnengekomen n.a.v. een interview met het AD.nl. En de krant het Algemeen Dagblad. Positieve en negatieve reacties kwamen binnen over de telefoon, sms, whatsapp en facebook Prive. Sommige mensen vinden het moedig, sommige mensen waren boos en sommige mensen dachten dat dit interview mij kon schaden. Gelukkig leven we in een vrij land waar tot op zekere hoogte iedereen zijn of haar mening mag geven, dus ik heb er begrip voor dat een ieder hier zijn eigen mening over heeft. Wat ik veel belangrijker vind is dat de tien acteurs waar ik de afgelopen weken intensief contact mee heb gehad mij hebben laten weten dat ze op verschillende manieren in emotie zijn geschoten omdat er iemand is geweest die zijn mening heeft gegeven ongeacht de consequenties voor mijzelf. Het interview gaat over mijn werk periode bij Kemna Casting waar de acteurs die ik heb gesproken zeggen ernstig beschadigd te zijn door gebeurtenissen die hun zijn overkomen die nooit hadden mogen gebeuren.

Er is niets zo kwetsbaar als een acteur of actrice die auditie komt doen voor een rol waarin die persoon zich bijna altijd kwetsbaar op moet stellen omdat het om het beroep acteur zijn gaat. De grootste drijfveer voor mij om te praten met het AD was omdat ik meerdere keren heb gesproken met een acteur die in een zware depressie zit om wat er hem is overkomen binnen de muren van Kemna, die juist veilig zouden moeten zijn en voelen. Ook heb ik verschillende journalisten gesproken als Peter r. De Vries en dus uiteindelijk met het AD die allemaal op integere wijze op zoek waren naar de waarheid. De meest veilige oplossing voor mij was geweest om te zeggen “Geen commentaar” of “Ik had geen enkele vermoedens”. Maar dat was niet de waarheid geweest. Ik was destijds midden 20, en om ook kritisch naar mijzelf te kijken, als ik deze vermoedens had gehad die ik destijds had nu ik 39 jaar ben, was ik al veel eerder opgestaan en op onderzoek gegaan. Maar ik was mij toen nog niet genoeg bewust van wat er zich daadwerkelijk allemaal afspeelde.

Voor mij is los van het feit dat mensen allemaal hun eigen mening mogen hebben over mijn interview het enige belangrijke dat ik acteurs heb gesproken die mij persoonlijk hebben laten weten nu meer rust te hebben sinds er 1 iemand is die bij Kemna heeft gewerkt durft toe te geven dat ik mijn vermoedens had dat er dingen gebeurden die niet hoorden plaats te vinden bij het grootste en meest gerenommeerde castingbureau van Nederland. Dat is waar het mij om gaat. En daarom sta ik nog steeds achter dit interview, en dat zal ik ook altijd blijven doen. Net als ik open zal staan voor de positieve en negatieve kritiek die dit mogelijk opwekt bij mensen. Mijn kop in het zand steken was de makkelijkste en meest veilige manier geweest, maar ook de meest oneerlijke manier. Ik heb gedaan waarvan ik vond dat dit het juiste was.

Guido Goossens

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*