Kees Schaepman overleden

VPRO meldt: ‘Met verdriet heeft de VPRO kennisgenomen van het overlijden van Kees Schaepman afgelopen zaterdag 5 maart. Als eindredacteur gaf hij jarenlang leiding aan het programma De Ochtenden (Radio 1), een functie die hij later combineerde met het hoofdredacteurschap van de VPRO-radio.”

Schaepman leidde de VPRO-radio in een woelige tijd, waarin de aloude, anarchistische radio zich met vallen en opstaan staande moest zien te houden in een tijd waarin zendercoördinatoren, horizontale programmering en luchtige rubrieken in ras tempo opgang deden. Ook was hij buitenlandverslaggever bij de VPRO-radio (Het Gebouw) en als redacteur van Vrij Nederland (1976-1998),. Na het verdwijnen van het totaalmagazine De Ochtenden (2001-2008) viel het programma weer uiteen in de losse programma’s ArgosBureau Buitenland en aanvankelijk ook het binnenlandmagazine Villa VPRO

Behalve als journalist was Schaepman ook actief als belangenbehartiger van de beroepsgroep. Van 2003 tot 2006 was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, en sinds 2014 vicevoorzitter van de auteursrechtenorganisatie Lira.

Kees Schaepman is 75 jaar oud geworden. Hij laat zijn drie kinderen en vier kleinkinderen na.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*