Keer Hin presenteert een speciaal programma uit de archieven van Beeld en Geluid

EYE eert Kees Hin, één van de belangrijkste filmmakers van naoorlogs Nederland, met een drie dagen durende terugblik op het omvangrijke oeuvre van de Amsterdamse cineast. Op zondagmiddag presenteert Hin een speciaal programma uit de archieven van Beeld en Geluid

Het oeuvre van Hin is een schatkamer die een halve eeuw Nederlandse geschiedenis en cultuur weerspiegelt. Op speelse wijze is Hin voortdurend op zoek naar de essentie van de cinema. De bijna 80-jarige Hin heeft zijn archief aan EYE overgedragen, dat door EYE en Beeld en Geluid optimaal ontsloten wordt.

KEES HIN PRESENTEERT: UIT DE COLLECTIE VAN BEELD EN GELUID
EYE | 17 januari 2016 – 14.30 uur 

Gouden tijden waren het, de jaren zeventig en tachtig. Toen werden er nog volop bijzondere tv-producties gemaakt, zoals Beeldspraak, waar Kees Hin tal van inventieve kunstenaarsportretten voor filmde. Hin werkte in zijn portretten van kunstenaars, schrijvers en componisten vaak samen met dichter/schrijver K. Schippers, tevens een goede vriend van hem. In het programma op zondagmiddag vertoont Hin fragmenten uit zijn oeuvre en voorziet deze van commentaar. Het programma wordt ingeleid door mediahistoricus Bas Agterberg.

Bekijk hier het volledige programma van Het werk van Kees Hin in EYE.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*