Karin van Gilst nieuw lid Raad van Toezicht Beeld en Geluid

Karin van Gilst, zakelijk directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, is benoemd als nieuw lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Zij volgt hiermee Ernst Veen, voormalig directeur van de Hermitage/Nieuwe Kerk, op.

De Raad van Toezicht van Beeld en Geluid heeft in totaal zeven leden, waarvan het ministerie van OCW de voorzitter benoemt. Drie leden worden door de NPO benoemd en de drie andere leden door de raad zelf, zoals in het geval van de benoeming van Karin van Gilst. De raad bestaat verder uit voorzitter Guusje ter Horst (o.a. voorzitter KNGF en toezichthouder cultuur, wonen en energie), Jan de Jong (directeur NOS), Annet Aris (adjunct Professor of Strategy INSEAD), Henk Hagoort (voorzitter Raad van Bestuur NPO), Karin de Groot (CEO van televisieproducent IDTV) en Mark Minkman (algemeen directeur Paradiso).

Karin van Gilst is als zakelijk directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam verantwoordelijk voor alle commerciële, financiële en operationele activiteiten van het museum. Voor haar overstap naar het Stedelijk was zij directeur bij Weekbladpers Media, uitgever van merken als Vrij Nederland, Psychologie Magazine en Happinez. Eerder werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, VNU en Sanoma.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*