Karin de Groot vertrekt na vijf jaar bij ITV Studios Netherlands

Karin de Groot, sinds 2019 Managing Director van ITV Studios Netherlands, treedt eind dit jaar terug na vijf jaar leiding te hebben gegeven aan het bedrijf. Met een duidelijke missie en visie om een breed en divers mediabedrijf te creëren, heeft ze deze visie met onverminderd enthousiasme en vastberadenheid tot leven gebracht.


Onder haar leiding is ITV Studios Netherlands uitgegroeid tot één van de grootste productiehuizen van Nederland en won recent nog de Gouden Televizier Ring voor de dramaserie ‘Oogappels’.

Karin de Groot blijft de komende periode het bedrijf leiden, na haar vertrek neemt Edwin van der Veen, COO ITV Studios Netherlands, haar taken waar tot er een opvolger gevonden is.

Karin de Groot: “Ik kijk met enorm veel trots terug op de afgelopen vijf jaar. We hebben als ITV Studios Netherlands onze meerwaarde als producent aangetoond. Niet alleen door het creëren van succesvolle programma’s, maar ook door een mediabedrijf te zijn waar maatschappelijke betrokkenheid, diversiteit en
duurzaamheid verder gaan dan het formuleren van een mooie ambitie. Onze Albert Certificering voor klimaatbewust geproduceerde producties, de productie van het 5 mei concert op de Amstel en het opzetten van de landelijke Giro555 acties: het zijn slechts enkele voorbeelden.”

“Terugkijkend op de successen, maar ook zeker de uitdagingen die wij het hoofd hebben moeten bieden, ben ik dankbaar voor de fantastische mensen die deel uitmaken van ITV Studios Netherlands. Samen hebben wij een solide basis gelegd voor toekomstige groei en innovatie. Dank ook aan de collega’s van ITV Studios plc. voor de steun die ik heb ervaren. Het is tijd om het roer uit handen te geven, maar ik
ben ervan overtuigd dat het bedrijf op de ingeslagen koers succesvol zal blijven voortgaan.”

Lisa Perrin, Managing Director, International Production, ITV Studios: “Tijdens Karins vijf jaar leiderschap is ITV Studios Netherlands, door haar werk met veel van onze partners, uitgegroeid tot een van de grootste productiehuizen van het land. Wij bedanken Karin en wensen haar het beste bij haar volgende stap in haar carrière.”

3 Comments

  1. Mooi item voor Goed Nieuws Vandaag, ik zeg een interview met deze vrouw. Lekker houwelen over wat er allemaal goed is gegaan bij ITV onder haar leiding. Alles wat er niet goed ging hebben we het gewoon niet over. Echt een topper deze vrouw! En wat een ervaring, mensen en tv kennis heeft deze mevrouw he. Dat kun je wel zien aan al die successen die ze heeft behaald met al haar kortstondige baantjes in de tv wereld.

  2. “Onder haar leiding is ITV Studios Netherlands uitgegroeid tot één van de grootste productiehuizen van Nederland.”

    Volgens mij was dat John de Mol.Sinds De Mol weg is heeft ITV nog maar weinig succes.

    Hopelijk is dat TROS Moordspel 2.0 wel leuk in december.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*