Karel van Doodewaerd: Laat Commissariaat voor de Media de omroepen controleren

Er was deze week veel te doen om het nieuws dat de Rekenkamer concludeerde dat de NPO te weinig zicht heeft op de bestedingen van de omroepen. Voormalig TROS-directeur Karel van Doodewaerd is ervoor dat niet de NPO, maar het Commissariaat voor de Media de controlerende rol op zich zou moeten nemen.

Van Doodewaerd schrijft op Facebook: ‘De verschillende participanten hebben nu grote autonomie. Consequentie van het systeem van pluriformiteit van de publieke omroep. Is inderdaad verre van efficiënt en zeer ondoorzichtig. Bij een totaal gefuseerde centraal aangestuurde staatsomroep zijn natuurlijk enorme besparingen mogelijk. Net zoals er enorme besparingen en betere controle zou zijn als er maar twee of drie politieke partijen zouden zijn in Nederland met verhoging van de kiesdrempel. Vraag is of we dat willen. Vraag voor mij is ook waarom het Commissariaat voor de Media geen actievere rol kan spelen naar de verschillende omroepen in controle van efficiency en voorkoming van veel voorkomende belangenverstrengeling onder meer door de wildgroei van kleine productiemaatschappijtjes van presentatoren. Waarmee omroepen tot doorgeefluik van productiebudgetten worden.’

2 Comments

  1. Karel schreef;
    ” Waarmee omroepen tot doorgeefluik van productiebudgetten worden.’”

    Was Karel niet de directeur-voorzitter van de TROS die de TROS wilde omvormen tot een productiemaatschappij?.
    En dat samen met Luc Enting.
    Of heb ik als OR lid niet goed opgelet?

  2. Niet goed opgelet. Wel tot een productiemij die nog zelf programma’s maakt en aan de NPO levert en geen doorgeef luik wat nu meer en meer het geval is. ( luc Enting maakte natuur films niet opgelet Jules ).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*