Kabinet: directiesalarissen omroepen moeten omlaag

De Telegraaf heeft een uitgewerkt voorstel van het kabinet in handen, waarin zij inzetten om de directeurssalarissen bij de publieke omroep vanaf 2021 verder te verlagen. 

Bij de kleinere omroepen zullen enkele directeuren tot twintig procent van hun salaris moeten inleveren. Ook de regionale omroepen worden in het plan meegenomen. 

Het salarisplafond van directeuren komt in de plannen af te hangen van het bereik, aantal leden en omzet van de omroep. Momenteel geldt NPO-breed de Wet normering topinkomens (WNT), die voor 2020 op 201.000 euro is vastgesteld. Het doel van de WNT is het tegengaan van bovenmatige salarissen en ontslagvergoedingen bij instellingen in de (semi)publieke sector.

Vooral de WNL en Powned krijgen in het plan een forse salarisverlaging. Voor de fusie-omroepen BNNVARA, AVROTROS en KRONCRV blijft het oude maximum gelden.

2 Comments

  1. En de 10 tallen managers binnen de omroep blijven onder het maaiveld, om dat die net 1 euro te min verdienen dan de beklagende norm, laten ze dan de hele omroep doorlichten inclusief de bedrijfjes van de presentatoren, denk dat er tonnen te halen valt!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*