Judith Meeng nieuw lid raad van toezicht RPO

Judith Meeng is per 1 november toegetreden tot de raad van toezicht van stichting Regionale Publieke Omroep (RPO). De focus van Meeng ligt op de terreinen van HR, communicatie en diversiteit & inclusie. Op voordracht van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is Meeng bij Koninklijk besluit benoemd voor een periode van vijf jaar. Judith Meeng maakt zich al jaren sterk voor gendergelijkheid en inclusiviteit, zowel in haar werk als in haar nevenactiviteiten. Ze komt uit het internationale bedrijfsleven waar ze jarenlang als HRM-manager heeft gewerkt.

“Ik ben vereerd dat ik een bijdrage mag leveren aan de ambities van de RPO en daarmee de dertien regionale publieke omroepen” zegt Meeng over haar benoeming. “Ik heb altijd grote affiniteit gehad met journalistieke nieuwsgaring.  Dat gaat terug tot mijn studententijd waar ik actief was in studentenjournalistiek als hoofdredacteur van een verenigingsblad. Er is veel veranderd in het digitale tijdperk maar het staat voorop dat goede informatie van groot democratisch belang is.”

Maria Henneman, voorzitter van de raad van toezicht van de RPO: “We zijn blij met de komst van Judith als nieuw lid van de raad van toezicht. De RPO heeft voor de toekomst onder andere ingezet op diversiteit & inclusie. Bovendien vergen alle plannen uit het Concessiebeleidsplan gedegen kennis van verandermanagement. Haar ervaring op die terreinen zijn van grote waarde voor het bestuur en de raad van toezicht.”

Judith Christine Meeng MSC (1961) volgt Babette Aalberts op, die op eigen verzoek in haar tweede termijn terugtreedt als lid van de raad van toezicht. Meeng heeft gewoond en gewerkt in de Verenigde Staten, Noorwegen, Roemenië, Papoea Nieuw Guinea en Taiwan. Zij studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Meeng is ook toezichthouder bij de Design Academy in Eindhoven, het Leger des Heils en bij PC Uitvaart.

De RPO is op basis van de Mediawet het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de uitvoering van de publieke mediaopdracht op regionaal niveau. De regionale publieke omroepen brengen onderscheidende regionale journalistiek en zijn cultuurdragers van de regio. De omroepen zien wat er in de haarvaten van de regio gebeurt, controleren de macht en dragen bij aan een sterkere verbondenheid in de regio. Met hun publieke media-aanbod bereiken zij een groot en breed publiek. 

De raad van toezicht van de RPO bestaat uit Maria Henneman (voorzitter), Roeland Stekelenburg en Judith Meeng.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*