Josylvio best bekeken Nederlandse YouTube-video

Een videoclip van rapper Josylvio uit Naarden is het best bekeken Nederlandse filmpje op YouTube van dit jaar. De video van Catch Up, geüpload in februari, is inmiddels ruim 21 miljoen keer bekeken. Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, zoals Josylvio in het echt heet, versloeg daarmee Kinderen voor Kinderen. Het koor maakte voor de Koningsspelen het lied Fitlala. De bijbehorende video is sinds maart ruim 18 miljoen keer bekeken.

YouTube heeft donderdag een jaaroverzicht gedeeld. Nederlandse hiphop domineert de ranglijst, net als bij streamingdienst Spotify. Het nummer Fan van Ronnie Flex en Famke Louise eindigde op de derde plek. De clip werd 15,5 miljoen keer bekeken. Een parodie erop, Fortnite Fan van Vogeljongen, was het best bekeken filmpje buiten de muziek. Het werd bijna 10 miljoen keer bekeken.

Verder zagen veel Nederlanders een filmpje uit safaripark Beekse Bergen, waar vijf Franse toeristen werden belaagd door jachtluipaarden nadat ze uit hun auto waren gestapt. Dat filmpje is meer dan 7 miljoen keer gezien.

Andere veelbekeken filmpjes in Nederland waren het welkomstlied van De Luizenmoeder (,,Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent”), de auditie van zangeres Glennis Grace voor America’s Got Talent en het afscheid van Humberto Tan bij RTL Late Night.

De best bekeken muziekvideo wereldwijd was Te Boté van een groep rappers uit Puerto Rico. Die clip is sinds april 1,5 miljard keer bekeken. Acht van de tien best bekeken muziekvideo’s van dit jaar zijn in het Spaans.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*