Jortcast gaat live met Le Grand Tour des Académies

De Jortcast, de AVROTROS podcast van Jort Kelder, gaat dit voorjaar op tour langs een aantal grote universiteiten in Nederland. Net zoals in de podcast nodigt Jort Kelder elke week wetenschappers uit om de hypes en hysterie van het nieuws te ontleden. Met zijn live tour wil Jort met de onderzoekers, hoogleraren en studenten in debat te gaan over de prangende zaken die ons nationaal, maar ook mondiaal bezig houden. “De populariteit van de Jortcast inspireerde ons de doctoren van dienst van de ether naar de zaal te brengen”, zegt Jort. De Jortcast Live – Le Grand Tour des Académies – trapt af op zaterdag 23 april op de Technische Universiteit Eindhoven en is, tussen 13.00 uur en 14.00 uur, live te horen en te zien via NPO Radio 1 en NPO 1 Extra, in het radioprogramma dr Kelder & Co.
 

Na Eindhoven komt de Jortcast langs bij Universiteit Leiden (op 14 mei) en de Rijksuniversiteit Groningen (op 4 juni). In Eindhoven staat de haalbaarheid van de energietransitie op de agenda. In leiden gaat het over de houdbaarheid van de Trias Politica en in Groningen wordt gediscussieerd over de verschillen tussen man en vrouw en de betekenis hiervan in deze tijd. “In tijden van verwarring en fake-news stellen wij de vraag: is er een doctor in de zaal? Wij zetten de populariteit van de Jortcast en onze doctoren van dienst nu ook fysiek in om hypes en hysterie te bestrijden“, zo zegt Jort.
 
Het tweede gedeelte van het programma, dat ook een uur duurt, is te zien op het Youtube-kanaal van NPO Radio 1. Ook zijn de volle twee uur te luisteren via de Jortcast.
 
 
 Jortcast Live – Le Grand Tour des Académies, vanaf zaterdag 23 april om 13.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*