Jort Kelder zoekt meer relevantie

In een interview met Cornald Maas in de Volkskrant van 4 december vertelt Jort Kelder dat het hem in toenemende mate frustreert dat hij zichzelf niet genoeg relevante taken toedicht. “Ik wil verhalen vertellen die relevanter zijn dan een betoog over hoe je mes en vork vasthoudt. Ik beleef veel plezier aan mijn programma Hoe heurt het eigenlijk?, maar het is garnering meer niet.” 

In elk geval heeft hij nog tijd genoeg, want hij geeft aan dat hij blijft doorwerken tot hij erbij neervalt. “Ik vind dat wij een vak hebben waarbij pensioen niet bestaat.”

Kelder reflecteert in het interview op zijn leven tot nu toe. Het verscheen in de serie ‘Over de helft’ waarin Maas (bijna) vijftigers interviewt. Kelder bereikte die leeftijd in september.

“Ik geneer me er wel eens voor dat mijn intellectuele capaciteiten en interesses verder reiken dan wat ik er nu mee doe. Ik ben niet helemaal trots op wat ik tot stand breng.” – Jort Kelder 

Op Tweede Kerstdag leidt hij overigens een debat op tv over de moraliteit van hebzucht. Dat is echter eenmalig. “Mijn kracht zou het moeten zijn om in een langere serie zware onderwerpen op een scherpe en populaire manier te behandelen en verhalen te vertellen over de wereld van het geld.”

Het hele interview is te lezen in de Volkskrant

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*