Jort Kelder wint hoger beroep tegen Google over nepadvertenties

Jort Kelder heeft zijn rechtszaak tegen Google over misleidende nepadvertenties gewonnen. De bekende Nederlandse journalist en televisiepresentator had Google aangeklaagd wegens het onvoldoende filteren van advertenties die onterecht suggereerden dat hij bepaalde producten, met name in verband met Bitcoin-fraude, aanbeval. Gebruikers die op deze advertenties klikten, werden geleid naar frauduleuze websites.

Deze rechtszaak, die Jort Kelder twee jaar geleden aanspande, heeft een belangrijk precedent gezet. Eerder werd door de rechter bepaald dat Google niet verantwoordelijk kon worden gehouden voor de inhoud van de nepadvertenties. Echter, het hoger beroep heeft deze beslissing omgekeerd en benadrukt dat Google actiever had moeten optreden om dergelijke misleidende content te voorkomen. Eerder kwam John de Mol in verweer tegen nepadvertenties op Facebook.

Het bedrag dat Google aan Jort Kelder zal moeten betalen als compensatie voor de geleden schade is nog niet vastgesteld. Deze uitspraak markeert een significante ontwikkeling in de aanpak van online fraude en de verantwoordelijkheden van techgiganten zoals Google om hun platforms te zuiveren van misleidende advertenties.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*