Joost Huijsing zwaait af bij Vroege Vogels

Het VARA-radioprogramma Vroege Vogels nam zondagmorgen afscheid van een van haar drijvende krachten gedurende tientallen jaren: Joost Huijsing. Hilversummer Huijsing sjouwde tijdens zijn HBS opleiding al met kabels bij de omroep.

In 1976 studeerde hij af aan de School voor de Journalistiek om daarna als verslaggever en regisseur op freelancebasis voor veel omroepen te gaan werken. Twee jaar later ging hij werken bij Vroege Vogels voor welk programma hij samen met Carla van Lingen verantwoordelijk werd vanaf 1985.

Ook werkte hij voor het Vroege Vogels Blad, de internetsite en spin-offs van het succesvolle radioprogramma dat later ook een televisieversie kreeg. Vanaf september 2007 was hij eindredacteur en in de laatste paar jaar werd hij weer radioverslaggever. Huijsing was ook co- auteur van 4 boeken onder de paraplu van Vroege Vogels.

Hij bedacht de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek. Op de Facebookfoto van de afscheidsuitzending, gemaakt door Carla van Lingen, van links af Ivo de Wijs (die door Huijsing als presentator naar Vroege Vogels werd gehaald), bioloog Midas Dekkers(veel te horen in het radioprogramma) en Joost Huijsing zelf.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*