Blog Erik de Zwart: ‘Om zo’n held huil je paarse tranen’

Waar was jij op de dag dat Michael Jackson overleed? En David Bowie? Het begint onderhand wel op een vast ritueel te lijken, want daar konden we ineens Prince aan dit rijtje toevoegen.
 

Alweer zo’n iconische artiest uit de jaren tachtig, het decennium waarin supersterren werden geboren. Ieder mens heeft zijn uiterste houdbaarheidsdatum en sommige artiesten doen er inderdaad veel aan om deze sneller te bereiken. Toch slaat het altijd in als een bom. Prince was een artiest met een enorme productiviteit. Een onwaarschijnlijke hoeveelheid liedjes heeft hij gecomponeerd. En daar hebben we allemaal veel plezier van.

Hij kon ook goed delen, artiesten als ‘onze’ Candy Dulfer en Loïs Lane, Sheena Easton, Sheila E., Wendy & Lisa, Vanity 6, Apollonia 6 konden daarover mee praten. Steeds verscheen Prince weer in en andere gedaante, was het niet om creatieve dan wel om juridische redenen. Hij lag regelmatig in de clinch met zijn platenmaatschappij, want zo’n geest laat zich niet beteugelen. En terecht, alleen dan kan ware kunst ontstaan. We hebben geweldige songs van hem gekregen die we nog vaak zullen horen. Maar liefst veertig keer heeft Prince in de Top 40 gestaan! Een van zijn grootste hits is natuurlijk Purple Rain, nummer 1 in 1984. Om zo’n held huil je paarse tranen.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*