Jong Metropole Project in MCO gelanceerd

Jong Metropole. Zo heet het project van de Keep an Eye Foundation, waarvoor zaterdagavond in het Hilversumse Muziekcentrum van de Omroep het startschot is gegeven. Jonge talenten uit het Metropole Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest(foto TouTube) en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest worden voorbereid op een professionele carrière in de muziek.

De Keep an Eye Outstanding Talent Award wordt toegekend aan die musicus die zich het meest onderscheid als verbinder binnen de groep. Deze Award is bedoeld voor alle instrumentgroepen. De winnaar ontvangt een bedrag van € 2.500 voor verdere muzikale ontwikkeling en de gelegenheid een beurs aan te vragen om in het buitenland verder te studeren en masterclasses te volgen.

De Rogier van Otterloo Award is een stimuleringsprijs van € 5.000 voor de meest talentvolle jonge componist, arrangeur, dirigent of orkestleider. Naast de Awards bestaat Jong Metropole uit een tournee én masterclasses en workshops die de jonge muzikanten bij gastsolisten en specialisten van het Metropole Orkest zullen volgen.

Tijdens de Jong Metropole Tour werken de musici in volledige ‘Metropole Orkest’ bezetting of in kleinere ensembles aan vernieuwende producties en ontstaan er kruisbestuivingen met muziekgenres. Vanaf half februari kunnen studenten zich inschrijven via de websites van het Metropole Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*