John van de Rest overleden

september 1974

John van der Rest is op 82 jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Laren overleden.

Tot begin jaren ’70 was hij vooral bekend door zijn werk in de theaterwereld. Vanaf 1972 legde zich vooral toe op televisieregie:. Wil (AVRO/BRT) met Hugo Metsers, Josine van Dalsum en Kitty Courbois, Vader en Zoon van Peter van Straaten, met Guus Hermus, Gees Linnebank en Ko van Dijk jr., Tussen Hemel en Aarde van Kees Holierhoek met Elisabeth Andersen en Kees Brusse, Kant aan m’n broek (1978) met Josine van Dalsum en Omzien in Wrok met Guus Oster en Josine van Dalsum, met wie hij trouwde in 1974.

Het paar kreeg een zoon, Aram, die ook acteur is. Josine van Dalsum overleed op 17 november 2009 na een jarenlange strijd tegen kanker, die haar inspireerde om op de planken ruchtbaarheid te geven aan de situatie van lotgenoten in het door Haye van der Heyden speciaal voor haar en haar zoon Aram geschreven stuk ‘Leef-Tijd’, dat John van de Rest zelf produceerde. Voor zijn echtgenote schreef hij de serie Mata Hari (KRO), die in Duitsland vier maal herhaald werd. Bovendien speelde zij in zijn regie Jeanne d’Arc (George Bernard Shaw) en Rouw past Electra (Eugene O’Neill). Voor de TROS regisseerde hij in 1982 de televisieserie Herenstraat 10.

2 Comments

  1. Beste redecatie van Spreekbuis gecondoleerd met het overlijden van John van de Rest. Wel zie ik een klein foutje in jullie artikel. Er staat namelijk ”John van der Rest is op 82 jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Laren overleden.” Hierin staat twee keer het woord “overleden” een beetje onoverzichtelijk voor de lezers van dit artikel. Kan dit door jullie gecorigeerd worden?

  2. Geachte medewerk(st)ers van spreekbuis.nl/ In de vette kopregel staat 2x overleden in deze zin:
    John van der Rest is op 82 jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Laren overleden.
    Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

1 Trackback / Pingback

  1. Deze mediaprofessionals zijn in 2022 overleden - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*