Job Cieraad overleden

Afgelopen week is, geheel onverwacht, programmamaker Job Cieraad overleden.

Hij werkte tot 2002 ruim 15 jaar voor de TROS voor programma’s zoals Twee Vandaag en Uitkompas. Hierna startte hij zijn eigen productiebedrijf, waar hij voor de AVROTROS het programma ‘Portret van een passie’ maakte.

5 Comments

 1. Wat vreselijk. Job was een zeer aardige en innemende vakman en collega. Een maker met een fijn afgesteld gevoel voor het kleine in menselijke verhoudingen dat altijd meerwaarde bood aan zijn programma’s.

  De afgelopen jaren heb ik hem twee maal mogen opzoeken in Berlijn waar hij alweer een tijd woonde. We hebben er samen wat afgelachen.

  Een groot verlies.

 2. Ook ik bewaar prachtige herinneringen aan Job. Vooral de dag die ik met hem doorbracht tijdens de opname van een TV special voor 2Vandaag over Boudewijn de Groot in de Haarlemse waterduinen.
  Als radio jongetje zag ik hoe Job alles overzag en er een prachtig item over maakte.

  Een heel erg aardig mens is er niet meer……………………

 3. Wat een schrik dit bericht en zo onverwacht. Als cameraman bij de TROS hebben we heel wat afgekletst tijdens soms lange autoritten in de blauwe TROS Espace. Soms zware gesprekken, maar ook heel veel plezier gehad en gelachen. Ook al is het alweer lang geleden is het een het een persoonlijkheid die altijd in je geheugen zit.

 4. Als politieman / voorlichter bij de toenmalige AVD/ KLPD heb ik veel contact Metz Job gehad. Een enthousiast maar bovenal een warm mens is helaas niet meet!
  John Bennink

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*