Jinek naar RTL

Eva Jinek (KRO-NCRV) gaat aan de slag bij RTL. De talkshowhost heeft een vierjarig contract getekend en is vanaf januari bij RTL op tv te zien, meldt het mediabedrijf zojuist.

Jinek ziet haar overstap al een ‘fantastische kans’ om haar talkshow verder uit te bouwen.

Jinek: “Peter en Sven bieden mij een fantastische kans om mijn liefde voor de late night talkshow verder uit te bouwen. Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn online platform – de plek waar ik al mijn journalistieke en persoonlijke interesses kan delen met vooral jonge vrouwen – echt serieus te ontwikkelen. In mijn carrière heb ik altijd lang en goed nagedacht over de keuzes die ik heb gemaakt, en tegelijkertijd ben ik ook altijd op zoek gegaan naar het avontuur, de wedstrijd en daarmee de mogelijkheid om steeds verder te groeien. Mijn keuze om nu bij RTL aan de slag te gaan past daar naadloos bij. Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken en ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO. Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen.”

Peter van der Vorst, directeur content bij RTL meldt: “Haar journalistieke scherpte en sprankelende persoonlijkheid maken haar tot een van de toppers in het vak. Dat heeft ze inmiddels ruimschoots bewezen. Eva is daarnaast een prettig mens met humor en een gezonde dosis zelfspot. Dat geven we bij RTL graag alle ruimte.” 

6 Comments

 1. Kijk dat zijn nou de zogenaamde mensen van het NPO, als ze ergens anders meer kunnen verdienen dan de norm, gaan ze.
  Gaat alleen maar om geld, daarom zich ik afschaffen die po, te links en de mensen die er werken gaat het alleen maar om het geld, reken maar dat Mathijs ook gaat

 2. Wat een ongelooflijk oppervlakkig geijkt commentaar. De meeste mensen zijn lustzoekers en lastmijders op de korte termijn. En waar gaat het bij RTL dan om? Niet om winst, maar om waarde? Kom nou toch!

 3. Ik heb wel eens in het tijdschrift Nex Magazine gelezen dat oud-presentator Jack van der Voorn de schoonvader is van Eva Jinek. Ik persoonlijk had liever gewild dat mijn vader dat was geweest. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

 4. In eerste instantie dacht ik; “verraad”, maar aan de ander kant denk ik dat geld en iets meer dingen kunnen doen die ze leuk vind. Maar toch, ik hou er een “jammer gevoel” aan over.
  Ben wel benieuwd hoe de kijkcijfers dan zullen zijn. Want ik heb nu zo het idee wie je er neerzet, bij RTL, de kijkcijfers niet “mee verhuizen”. Er zijn nou eenmaal mensen die niet van de commercie houden.
  Trump zou zeggen;”we’ll see…….”.

  Maar niet getreurd, haar vervanger is al in huis, Nadia Moussaid. Zij verving Eva al eerder en ze deed het prima!!!!

  • Maar Juul met dat soort namen, als die van de vervangster voor Eva, begint de NEDERLANDSE oproep toch steeds meer op een buitenlandse omroep te lijken met veel berricht geding van de “medelander”,
   Vindt je het dan gek dat de “Nederlander” zich steeds meer in een hoekje gedrukt voelt, en steeds meer op een negatieve mannier gaat kijken naar de “medelanders” in de brand van die pikken ook maar alles in.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*