Jildou van der Bijl al sinds 2020 op de hoogte van grensoverschrijdend gedrag Ali B.

Jildou van der Bijl – creatief directeur LINDA, heeft vandaag een reactie op Linda.nl geplaatst waarin zei meldt al in 2020 verhalen te hebben gehoord over grensoverschrijdend gedrag door Ali B. Ook Linda de Mol was op de hoogte:

Jildou van der Bijl :
Het klopt dat wij bezig zijn geweest met een verhaal over Ali B. Ons is in de zomer van 2020 een verhaal ter ore gekomen van een deelnemer aan The Voice of Holland, waarbij sprake was van ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali B. Deze jonge vrouw heeft aan ons haar ervaringen verteld en wilde daar graag mee naar buiten treden. Haar motief was eenduidig: ze wilde dat dit zou stoppen en dat andere vrouwen dit niet zou overkomen. Omdat dit zo’n gevoelige kwestie is en zorgvuldig handelen geboden is, hebben we de anonimiteit van de vrouw gegarandeerd en het tempo en de lijn van het vermeende slachtoffer gevolgd. Zij wilde niet dat haar verhaal bekend werd gemaakt binnen de Talpa organisatie. Linda de Mol wist van ons contact met de vrouwen, dat dit anoniem gemeld was en zeer vertrouwelijk was. Ook zij heeft zich gehouden aan deze vertrouwelijkheid.

We hebben -in onze research- nog een jonge vrouw gesproken die ook vertelde over seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali B. Desondanks achtten wij de bewijslast (nog) niet groot genoeg om hierover te publiceren, er was bovendien geen sprake van aangifte. Publicatie op dat moment zou juist schadelijk kunnen zijn geweest voor de slachtoffers. Onze research liep dood, maar de vrouwen wilden graag dat hun verhalen openbaar gemaakt zouden worden, om patronen te doorbreken. Na overleg met de vermeende slachtoffers is door ons contact gezocht met Tim Hofman. In een persoonlijk gesprek samen met de twee jonge vrouwen zijn in maart 2021 de getuigenissen overgedragen aan hem en zijn onderzoeksredactie. We zijn ontzettend blij en trots dat deze twee dappere vrouwen inmiddels aangifte hebben gedaan en dat hun ervaringen een podium hebben gevonden, waardoor deze praktijken gestopt kunnen worden.”

3 Comments

  1. En Linda had geen vermoeden dat haar vriend Jeroen zich ook schuldig maakte aan seksueel grensovertredend gedrag? Dat gelooft toch geen mens!

  2. Ik vind het prima, dat dit soort misstanden naar voren worden gebracht, maar wat ik in deze discussies wel mis is, dat de andere kant niet wordt belicht. Begrijp me niet verkeerd: deze mannetjes moeten worden aangepakt en bestraft, maar wat gebeurd er nu eigenlijk als vrouwen zich op deze manier te buiten gaan. Daar hoor je niemand over, want ook mannen schamen zich voor deze ongewenste praktijken en waar kunnen zij heen met hun verhaal?.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*