Jet van Nieuwkerk nieuwe thuiskok in Wat Eten We? (Net 5)


Het vierde seizoen van het Net5 kookprogramma Wat Eten We? heeft een nieuw gezicht. Vanaf dinsdag 5 mei is foodie en thuiskok Jet van Nieuwkerk de nieuwe presentatrice die helpt bij het bereiden van een makkelijke en gevarieerde maaltijd.

Daarbij geeft Jet ook nog handige tips & tricks als het gaat om snijden, bereiding, bewaren, koken met kinderen en minder verspillen. Voor Wat Eten We? hebben vanaf dit seizoen Net5, Jumbo en LINDA.nl de handen ineen geslagen om daarmee nog meer inspiratie voor een heerlijke maaltijd te kunnen bieden. 

In de nieuwe reeks van Wat Eten We? gaat Jet helpen met variaties op klassieke gerechten van het seizoen. Denk aan een stamppot met paksoi in plaats van andijvie. Of spaghetti met asperges. Klassiekers met een twist dus. Jet van Nieuwkerk, die zichzelf een ‘freestyle kok’ noemt, geeft niet alleen een recept en een handig boodschappenlijstje, maar ook suggesties hoe je op een snelle en luchtige manier eten kookt: “Ik laat je zien dat koken vooral ook leuk is en dat je geen chef-kok hoeft te zijn om dagelijks zelf de keuken in te duiken en steeds wat nieuws op tafel te toveren. Mijn advies is houd het simpel, kook niet met teveel ingrediënten. En plan vooruit, dat scheelt denkwerk.”

Roy van Keulen, Executive Director Marketing Jumbo: “We zijn heel blij met de nieuwe samenwerking met LINDA.nl en de aanvullende mogelijkheden die het platform ons biedt. Door de kanalen van Talpa en Linda.nl te combineren met die van Jumbo en Smulweb.nl kunnen we nog meer klanten helpen met het antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’. Met de komst van Jet van Nieuwkerk is dit een ideale match. Jet is een fris gezicht dat een brede doelgroep aanspreekt en zelf al ervaring heeft op het gebied van zowel tv als online.”

Uitzending: vanaf dinsdag 5 mei dagelijks rond 17.10 uur bij Net5, op Jumbo.comLINDA.nl en altijd op KIJK.nl.

48 Comments

 1. Jet van Nieuwkerk
  Je hebt het over handen wass en maar misschien moet je je haar vast gaan doen hoef je daar ook niet steeds aan en in te zitten wat nou hygiëne

  • Ik vind als je boodschappen doet bij Jumbo dan betekent dat toch echt dat je niet een hele vette portemonnee hebt. Dit programma hangt van zakjes en pakjes in elkaar er wordt weinig in ‘gekookt’! Daarbij komt dat ze te veel over haar ‘geweldige’ reizen praat waar ze al dan niet geweest is, Cote d’Azur enzo met haar pappie of mammie. Of ze gaat naar hele sjieke zaken waar lulletje Rozenwater nooit komt om een gerechtje te laten beoordelen (ook reclame voor restaurants?! Er zijn mensen die nooit op vakantie kunnen gaan of eten in dure restaurants dus dat mag wat mij betreft minder. Ik heb nog niets echt opgestoken van haar programma. En daar is het volgens mij toch wel voor. Het is volgens mij voor jonge mensen, maar leer hun dan ook echt wat. Want pakjes, zakjes en kant en klare pizzabladen dat kan iedereen. Of is het gewoon een gigantisch lange reclame voor Jumbo.

  • Meiden en enkele jongen ( kijken er geen mannen naar dit programma?) wat een gezeik over haren en handen wassen zeg! We hebben in deze coronagekte gezien hoe wij over handen wassen hygiene denken. Hou toch eens op zeg.
   Ga zo door Jet mooie ongecompliceerde meid zonder geveinsde chef allures. Lekker handen uit de mouwen, eerlijk en ongecompliceerd.

 2. Wat een slecht voorbeeld dit! Continue met de handen door het haar! Alles wordt gesneden op dezelfde plank! Jet, je bent een mooie dame, maar dit is een belediging voor iedereen die in de keuken werkt! Je hebt lak aan alle regels!

 3. Wat een onhygiënische toestand in die keuken zeg! Ze zit overal met haar handen aan en wast ze geen enkele keer. En doe alsjeblieft die haren op een staartje!!! Juist in deze tijd is hygiëne heel belangrijk, maar zij heeft er duidelijk lak aan.

 4. Die haren los. Is erg onhygiënisch. En vooral constant met die handen door het haar.
  Vind haar heel slecht. Af toe denk ik dat ik naar een kinder kook programma zit te kijken.
  Net 5, en jumbo zet roberta maar weer terug.die doet het 10 x beter.

 5. Ik mis roberta enorm, roberta ademde met haar handelingen alsmede persoonlijkheid alle etiquette aan waar een goed kook programma moet voldoen , daarnaast, nu ik wil doorspoelen naar het volgende programma middels de terugkijk functie , een neiging waar ik bij roberta niets om gaf, verplicht net5 mij nog een halfuur jet te kijken, ik vindt dit bijzonder traumatisch, en zou hieromheen een zaak kunnen starten, roberta terug of ter procédé!!

 6. Niet alleen onhygiënisch, het is rommelig, heel slordig en iedere keer denk ik weer dat Jet totaal onvoorbereid de keuken ingaat. Vreselijk om naar te kijken, heb nog niet een keer de behoefte gehad iets te koken, breng Roberta snel terug.

 7. Kruip ff die niet zo slimme robertje in de kont zeg,alleen die stem werdt je al misselijk van,laat staan wat er verder uit kwam,het eten was half gaar
  en opdienen ho maar.
  Hebben jullie ook allemaal je haar vast en was je je handen?
  Jet je bent een verademing,heerlijk koken zoals het hoort,lekker en mooi opgediend!!!!

 8. Wat een enorme ergernis. Dat onverzorgde haar boven het eten. Telkens de handen erdoor. Echt een afknappper

 9. Denk dat je een moet stoppen om steeds door je haar te gaan met je handen en dan zonder te wassen lekker aan het eten te zitten doe het in een staart of een haar netje op en was wat vaker je handen

 10. Presenteert zij het omdat zij de dochter van Matthijs is ?????? Wat een onhygiënisch gedoe. Wast niet 1 maal haar handen, vies vettig haar dat loshangt, en koken kan ze ook niet. Laat Roberta maar weer terugkomen.

 11. Vraag me af waar ze heeft leren koken. Als je champignonsaus een stroganoff saus noemt blijf dan aub uit een keuken. De helft van de tijd is haar kip nog rauw. Een grote schande en ontzettend onhandige trien.

 12. Misschien was het een beter idee om iemand aan te trekken die echt kan koken en alles op de juiste manier schoonmaakt en snijd. De schil van de ui zie je bijvoorbeeld terug in de pan. Bah.
  Ze gebruikt de slechtste gedeelten van groente en gooit het beste weg. Wat een verspilling en zonde voor de smaak.
  En hygiëne is belangrijk in de keuken, wordt compleet overgeslagen.
  Een amateuristische kok kan heel leuk en verademend zijn. Maar dit is gewoon erg slecht.
  En ook iemand die je wat meer aankijkt en iets verteld wat daadwerkelijk klopt. Zou ook leuk zijn..
  Sorry, nogmaals gesproken ben ik niet negatief maar dit mag niet uitgezonden worden.

 13. Ik vindt jet niet leuk als zij er op komt zet ik het op een andere zender ze hangt teveel over het arecht en het is net of ze niet weet wat ze kookt met dat proeven geef mij roberta maar weer die deelt het veel leuker.

 14. Dat mens kan niet koken, niet presenteren, ziet er niet gezond uit en de enige reden dat ze op tv is is d’r vader. Hoeft voor niemand niet. Dus dat. Groet!

 15. hou is op met dat negatieve gedoe.. hebben jullie die verrukkelijke venkelsalade al geprobeerd met geitenkaas en aardbeien?

 16. Ze is heel chaotisch en vies met koken en een troep maakt ze ,ik word er misselijk van als ik naar haar kook programma moet kijken met die vies haar, ze kan echt niet koken

 17. Veel negatieve reacties hier en ik begrijp dat wel. Ze is niet bepaald de “thuiskok” waardoor je zelf aan de slag gaat. Het komt allemaal erg klunzig over. Ze is niet echt voor “tv-kok” in de wieg gelegd daardoor slaat dit programma nu de plank volledig mis….. jammer…..

 18. Als je laos Aziatische gember noemt, loopt te blehren dat donkere sambal minder pittig dan rode is vanwege langere baktijd (heeft die muts nog nooit gehoor van uien, trassi etc.? Een oelek is super mild, badjak is er ook heel heet. Wat een onzin staat ze te verkondigen echt schandalig), een bumbu gebruikt om te marineren, onhygiënisch werkt (kip aanraken, snijden, handen wassen en zelfde mes weer pakken), dan is echt heel duidelijk dat je deze baan alleen hebt vanwege pappie.

 19. Ik kijk alleen om mij vreselijk te ergeren. Kan ze koken? tig keer de schaaltjes (Mise en place) verplaatsen. Chaotisch. Niet weten hoe hoog de oven staat. Even kijken. Op welke hotelschool heeft zij haar opleiding genoten? Wij weten inmiddels ook wel dat ze zwanger is. Kan ze wel koken? Heel vaak salades waar alles uit zakjes komt. Zoek aub iemand anders.

 20. Wat een aanfluiting met dat toch al zo onverzorgd ogende piekhaar boven het eten.steek die pieken op. Ik zou er geen hap van hoeven.

 21. Ik heb nog geen enkele keer iets gezien dat ik dacht het zelf maar eens te gaan maken omdat ik het er zo smakelijk uit zag zien. Maak ook eens iets waar de man en kinderen thuis ook blij van worden. Veel van die yogasnuivers gerechten.

 22. Storend dat ze zo vaak gerechten verkeerd uitspreekt. Vandaag weer tortilla. Niet gehinderd door enige kennis van zaken een kookprogramma presenteren dankzij pa. Van de buis graag!

 23. ik wist haar naam niet, maar dat verklaard een hoop. Snapte ook niet waar ze haar vandaan hadden. Toch een lichte voorkeur voor Roberta.

 24. Ik mis Roberta, vandaag mezelf weer gekweld door te blijven kijken.
  Hoeveel essen zitten er in het woord Tapas. Of blijft ze hangen. Aarggh.

 25. ik vraag me af waarom er nooit nootmuskaat gebruikt word ik doe het over witlof andijvie bloemkool enz
  en de ui en knoflook altijd op dezelfde plank gesneden waarook alle groenten en fruit op gesneden word dat kan toch niet en vaker de handen wassen

 26. Roberta was een genot om naar te kijken en haar recepten heb ik vaak uitgeprobeerd, die van Jet nog niet 1 keer. Dan krijgen we 10 keer per aflevering te horen dat ze zwanger is en bepaalde dingen niet mag eten. Ik zou een programma voor aanstaande moeders gaan maken en het koken over laten aan mensen die hygiëne in de keuken wel serieus nemen en de basisprincipes van groente snijden onder de knie hebben. Dat gestuntel met uien snijden bijvoorbeeld. Ik geef mensen vaak meerdere kansen, maar helaas kan ik in dit programma niets positiefs meer vinden.

 27. Deze dame kan echt niet koken. Het is pijnlijk om ernaar te kijken. Ze presenteert het ook niet leuk en ook is ze heel vies in de keuken. Ongelofelijk dat dit wordt uitgezonden!!

 28. Sla uit pakje, met wat gesneden groente. Dat is husselen. Niet koken. Waardeloos. Ach ja, dochter van bekende Nederlander. Net aks krabbe. Kids van.

 29. Jet stop met koken op de buis, misschien is npo 3 iets voor jou om met kinderen te koken. Ook dan aub in stijl!. Kook je het troep ook voor jou ouders? Ik had hogere verwachtingen van jou.

 30. Heb nu meerdere keren gekeken moest het een kans geven en gewoon omdat ik van eten houd. Maar sorry Jet. Heel amateuristisch nog steeds hoor. Zie nergens goede opleiding terug. Zij herhaalt zichzelf aan 1 stuk en daarmee is presenteren ook niet de sterkste kant. En koken zeker niet. Het is natuurlijk maar gewoon een thuiswinkel programma om al het Jumbo spul te promoten. Dat niveau heeft het ook. Niet meer van verwachten. Vond ook dat Roberta Pagnier het leuker deed. Beter niet perse.

 31. Hoi allemaal.Jet heb ik nu even ‘ meegemaakt’ op tv .tot haar zw.schapsverlof.Het meeste is al geschreven dus behoeft geen aanvulling wat mij betreft. Dan…Roberta Pagnier..alleen haar naam al én met zulk een plezier hoe zij het doet.stralend..fris en fruitig..leuke simpele gerechten en smaakvol. Toen zij zei ‘ van gesn.uitjes,knoflook en olijfolie wordt ik gelukkig van ‘ .ik kreeg kippenvel toen ik dat hoorde.want ook bij mij is dat het geval en voor veel dingen een goede basis in de keuken.Wat ik mij wél steeds vaker afvraag : wat gebeurt er met al dat eten wat klaar gemaakt is ?? Ik ken de omroep wereld en weet dat er veel wordt weggeknikkerd de kliko in.mijn voorstel is Roberta..nodig elke dag een tv kijker(s) uit om dat samen op te eten.. ( uiteraard op net 5 haar kosten.linda alvast bedankt 😉.tot zover. Au revoir. een maitre de cuisine van weleer..

 32. Sinds Roberta terug is is het programma weer het kijken waard. Laat die onhygiënische Jet Piekhaar maar lekker uit beeld thuis moederen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*