Jasper Krabbé presenteert kunstprogramma voor kinderen

De meeste kinderen tekenen en schilderen als vanzelfsprekend, wat geweldig is voor de ontwikkeling van creativiteit en verbeeldingskracht. Het nieuwe kunstprogramma De Blauwe Hond gaat over kunst kijken en kunst maken. Kunstenaar Jasper Krabbé wil kinderen inspireren om dit te blijven doen en daar vrij in te zijn. Zo snapt ieder kind dat een hond niet blauw is, maar in de kunst wel blauw kan zijn. Kunst is grenzeloos, alles kan en mag.

Elke aflevering van De Blauwe Hond staat in het teken van een bepaald thema zoals licht, dromen of zelfportret. Samen met bevriende kunstenaars legt Jasper uit hoe kinderen naar kunst kunnen kijken en motiveert hij hen om zelf kunst te maken.

De naam De Blauwe Hond is naast het uitdragen van vrijheid in de kunst een eerbetoon aan Der Blaue Reiter (de Blauwe Ruiter). Bij deze kunststroming wordt met veel kleuren en totale vrijheid kunst gemaakt. Zoals een kind dat ook feilloos doet. Dat is precies wat Jasper met het programma De Blauwe Hond wil benadrukken: kinderen zijn al kunstenaars.

De Blauwe Hond, vanaf zondag 18 november om 18.40 uur bij AVROTROS op NPO Zapp

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*