Janny van der Heijden en André van Duin maken winterse treinreis door Zwitserland

Janny van der Heijden, André van Duin en hondje Nhaan verruilen hun boot voor de trein. Samen maken ze deze winter een unieke treinreis door het prachtige Zwitserland. Als kind verslindt Janny de jeugdboeken over Heidi, die in de Zwitserse bergen woont en bevriend is met geitenhoeder Peter. Met André wil Janny ontdekken hoe mooi het land van haar fictieve jeugdvriendin is. Denkend aan Zwitserland is vanaf zondag 26 november om 21.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

De adembenemende treinreis door Zwitserland brengt Janny en André onder meer naar Zermatt, Luzern, Davos en St. Moritz. Onderweg genieten ze van spectaculaire uitzichten en proeven ze van de Zwitserse cultuur. Naast de treinreis maken jodelen, alphoornblazen, sleeën en zelfs een avontuurlijke klimexpeditie deze reis tot een unieke en hilarische ervaring.

Aflevering 1 – zondag 26 november om 21.30 uur bij MAX op NPO 1
Op Amsterdam Centraal start de treinreis van Janny en André door Zwitserland. Hun eerste stop is in de wintersportplaats Zermatt, waar ze de bekende Matterhorn bewonderen, hét symbool van Zwitserland. Een berggids neemt het duo mee op klimexpeditie. De volgende dag slingert de trein richting de bron van de Rijn. Hier staat ‘de hoogste’ vuurtoren ter wereld.

Aflevering 2 – zondag 3 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1
De treinreis door Zwitserland brengt Janny en André naar de historische stad Luzern aan het Vierwoudstrekenmeer. Daar bezoeken ze de highlights en verdiept Janny zich in de Zwitserse keuken. Per boot reizen Janny en André richting Rigi: de koningin van de bergen. Hier brengt een groep alpenboeren hen de ouderwetse Alpsegen en leert een bergkoor hen jodelen.

Aflevering 3 – zondag 10 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1
De trein van Janny en André gaat via een prachtige route naar de oudste stad van Zwitserland: Chur. Daar passeren ze de spectaculaire Rheinschlucht; de Grand Canyon van Zwitserland. Een adembenemende treinreis brengt Janny en André naar de wintersportplaats Arosa. Daar sluit het duo aan bij een repetitie van alphoornblazers en maakt Janny echte Zwitserse kaasfondue.

Aflevering 4 – zondag 17 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1
De reis start in Davos, bekend om de helende berglucht. In dit plaatsje is het Nederlandse astmacentrum te vinden, waar Janny en André een aantal patiënten ontmoeten. Daarna brengt een bijzondere trein het duo naar hun eindstation: St. Moritz, waar Janny een verrassing staat te wachten. André leidt haar – vergezeld door een kudde geiten – naar een hut die ooit in een echte Heidi-film werd gebruikt.

Denkend aan Zwitserland
Vanaf zondag 26 november
Om 21.30 uur bij MAX op NPO 1
Met: Janny van der Heijden en André van Duin

1 Comment

  1. Het maken van WINST DOOR DERDEN was ten tijde van de installatie van HET COMMISARIAAT VOOR DE MEDIA het toverwoord om eenieder in journalistiek Nederland aan de schandpaal te nagelen die het maar in zijn hoofd haalde RECLAME TE MAKEN.
    Alles was verboden, en na een tijdje kwamen er uitzonderingen voor godbetere het SPORT en CULTUUR. Sport mocht voortaan zondigen met reclame voor suikerhoudende drankjes. Dat was immers gezond. Weliswaar in de vorm van een BILLBOARD. En nu hebben we MAX. Jan Slagter die Geert Wilders SMEEKT zijn omroep MAX (PEPSI MAX) te sparen tijdens de dreigende slachtpartij dat alle publieke omroepen worden geslachtofferd in de roep om ZUIVERHEID, aleen nog COMMERCIE en KAPITALISME volgens de doctrine van GEERT WILDERS, alsof die daar ooit een studie naar heeft verricht tijdens zijn twintig jarige quarantaine, zelfs MARIN BOSMA heb ik hier nog nooit iets zinnigs over horen zeggen… Maar nu komt het mooist. Jan Slachter heeft bedacht zijn armageddon te richten op de Zwitserse Alpen, dichtbij de geboorteplaats van Adolf Hitler een paar heuvels verder, en een programma voor de NPO te laten maken waar het Commisariaat voor de Media toch op zijn minst een paar uur zal lopen braken alvorens tot een weidverspreid vonnis te komen, gestuurd naar alle hoofdredacteuren van Nederland: de treinreis van Andre van Duin naar Zwitserland is elke minuut elke seconde WINST VOOR DERDEN. Een prefect programma voor TRL of SBS6, commercieele televisie pur sang: de betaler bepaald, het is gewoon een grote reclamespot en dat op de NPO met subsidie van de belastingbetaler (ja was het nog maar kijkgeld). Het commisariaat voor de media is zijn geloofwaardigheid nu helemaal kwijt, Xula Rijksman was na een eenvoudig ingezonden briefje in de krant in Amsterdam ook al uit zichzelf opgestapt, wie gaan er nu nog meer? Laat hier in godsnaam een rechtzak van komen want wij zijn als programmamakers journalisten, altijd weggezet als geldbeluste wetsovertreders terwijl we met simpele sponsoring probeerden onze budgetten veilig te stellen (buiten de NPO om gewoon in de vrije markt). En dan krijg je nu dit. Elke minuut van dit programma is een reclame uiting. Hebben jullie stront in jullie ogen? WEG MET MAX en WEG MET HET COMMISARIAAT

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*