Jan Slagter: ‘Vier dagen feest’

[BLOG] We hebben een leuk (lang) weekend voor de boeg. Precies zeventig jaar na de eerste televisie- uitzending vanuit Bussum vieren de publieke omroepen vier dagen lang samen met u zeventig jaar tv. Van vrijdag 1 tot en met maandag 4 oktober staat de rijke Nederlandse televisiegeschiedenis centraal. In zwart-wit, één net en een paar uur per week; zo begon het televisiekijken in Nederland in 1951.

Nu is tv-kijken niet weg te denken uit ons dagelijks leven. De kijkbuis heeft een belangrijke rol gespeeld in het leven van de naoorlogse Nederlander, als trooster, onruststoker, verhalenverteller en nar. Spraakmakende televisieprogramma’s hebben ons geïnformeerd, ontspannen en verbonden. De NPO viert de tvgeschiedenis met speciale programma’s. Naast veel jubileumprogramma’s presenteren we een bijzondere selectie uit de schatkist van de publieke omroep. Elk genre komt voorbij; nieuws en actualiteit, sport, cultuur, politiek, jeugd programma’s, muziek, drama, human interest, satire en levensbeschouwing. Eén groot feest van nostalgie en herkenning! MAX zendt zaterdag de hoogtepunten van zeventig jaar consumenten-tv uit én een speciale ‘Met het Mes op Tafel’ met presentatoren van consumentenprogramma’s.

Jan Slagter

1 Comment

  1. Als je de programmering bekijkt Jan, dan valt het heel erg tegen. De nacht van de muziek is stopt al om 1.00u bijvoorbeeld. Ik weet niet hoelang bij Frans Klein een nacht duurt? En dan de dramaseries op de zaterdag. Van 4 series 1 aflevering. Daarvoor hoef je niet te kijken. En bovendien staan deze series al op YouTube. Overdag een herhalingen van slechts Pension Hommeles, Sonja 80 en een show van Rudy Carel. Voor de rest programma’s waarin bn’rs praten over fragmenten en hiermee is gelijk duidelijk dat de NPO het feestje niet met de kijker viert maar in de eigen bubbel van wat zij vinden wat de mensen leuk moeten vinden en nog eens terug willen zien. En zo was het waarschijnlijk het goedkoopste.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*