Jan Slagter: Koningsliedgeld alsnog naar Radio 2

Omroep MAX-baas Slagter gaf vrijdagavond in Pauw aan dat hij heeft begrepen dat NPO Radio 2 wel geld voor het Koningslied heeft ontvangen. 

 

Slagter: “Ik heb begrepen dat het toch bij de mensen van Radio 2 is terechtgekomen, van de NPO, die dat feest hebben georganiseerd. Maar zeg dat dan ook. De VARA heeft het niet gekregen, de NOS niet, waar is het geld? Wie heeft het uitgegeven?“

Er lijkt maar geen einde te komen aan de rel rondom de gemaakte kosten van het Koningslied. De publieke omroep heeft hier een flinke schade mee opgelopen. Jan Slagter is er daarom voor om zo snel als mogelijkheid duidelijkheid te geven waar de ruim half miljoen euro is gebleven. 

Slagter: “Het is een soap aan het worden. Het was eerst 150.000 euro, toen werd het 550.000 euro en nu is het inmiddels 574.000 euro geworden. Dat geld heeft iemand uitgegeven, maar we weten nog steeds niet wie. De bedragen op dat begrotingslijstje hebben ze allemaal zwart gelakt.’,’Ik ben er niet voor dat we van ieder programma naar buiten brengen wat ze kosten, maar in dit geval zou ik zeggen: doe het alsjeblieft, laat zien waar het geld naar toe is gegaan en dan is de kous af. Je ziet dat Dekker zich ermee blijft bemoeien en er zijn Kamervragen gesteld.’,’Wat ik graag zou willen weten: er is 574.000 euro uitgegeven aan het Koningslied, wie heeft dat geld uitgegeven?”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*