Jan Slagter bezoekt Volendam in eerbetoon aan The Cats

De Volendamse band The Cats is de eerste Nederlandse band die met tientallen top-40 hits enorme successen wist te boeken. Hun muziek leeft nog altijd voort in de harten van fans, mede dankzij de Tribute to the Cats Band. Jan Slagter zoekt de nog in leven zijnde bandleden van The Cats op in Volendam om samen herinneringen op te halen aan de hectische tijd. The Cats nog één keer samen, een eerbetoon is te zien op zondag 1 januari om 21.30 uur bij MAX op NPO 2. Eerder die dag is het concert ter ere van het twintigjarig bestaan van de Tribute to The Cats Band te zien. MAX zendt dit jubileumconcert op zondag 1 januari om 17.10 uur uit op NPO 2.


Jan Slagter met The Cats v.l.n.r. Piet Veerman, Arnold Mühren, Jaap Schilder, Piet Keizer | © MAX

De vier nog levende bandleden zijn tussen de 70 en 80 jaar oud en wonen nog altijd in Volendam. Speciaal voor het programma The Cats nog één keer samen, een eerbetoon hebben alle Cats tijd gemaakt voor deze bijzondere bijeenkomst: een unieke, éénmalige reünie. In dit eerbetoon speelt de muziek van The Cats de hoofdrol. Jan Slagter haalt met leadzanger Piet Veerman, bassist Arnold Mühren, gitarist Jaap Schilder en gitarist Piet Keizer herinneringen op aan de succestijd, de druk en de lol die de band in hun hoogtijdagen beleefden.

Sterrenstatus
The Cats waren de grondleggers van de palingsound en hebben daarmee een weg geplaveid voor alle volgende popmuzikanten uit Volendam. Ze verkochten meer dan 13 miljoen geluidsdragers en waren groot in binnen- en buitenland. In Indonesië hadden ze een sterrenstatus vergelijkbaar met de hysterie rond de Beatles. De band noteerde maar liefst zesendertig Top 40-hits, waarvan vijf nummer-1-noteringen. Tussen alle optredens door moesten er hits geschreven worden: de druk was groot en dat had gevolgen voor de bandleden. The Cats waren de eerste Volendamse band die zó beroemd werd, niemand had ervaring met dit soort succes.

Tribute to The Cats Band Jubileumconcert
The Cats mogen dan al sinds 1985 uit elkaar zijn, hun muziek leeft nog voort. Niet alleen op de radio, maar ook op het podium dankzij de populaire Tribute to The Cats Band. De tribute band ontfermt zich al sinds 2002 over de rijke muzikale nalatenschap van The Cats. Met een kenmerkende meerstemmige samenzang zorgt de coverband ervoor dat fans van The Cats weer even ‘in de ban van’ raken. Op 24 juni 2022 vierde de Tribute to The Cats Band zijn twintigjarig jubileum met een speciaal concert in hartje Volendam. Tijdens het concert waren er gastoptredens van Jan Keizer en Jan Dulles. Omroep MAX heeft dit spektakel vastgelegd.

Tribute to The Cats Band Jubileumconcert
Zondag 1 januari
Om 17.10 uur bij MAX op NPO 2

The Cats nog één keer samen, een eerbetoon
Zondag 1 januari
Om 21.50 uur bij MAX op NPO 2

7 Comments

  1. The Cats is toch echt wel een band waar we trots op mogen zijn als Nederland.
    Cultureel erfgoed.

    Ps.Jam…die emmers paling wel eerlijk verdelen he?

  2. Waarom moet altijd en eeuwig die Slagter toch met z’n poffertjesporem op de tv? Hij staart je ook glazig aan vanaf het Max Magazine! De Joop Landré van de Max onderhand, begint beetje sneu te worden allemaal.

  3. zeuren en nog eens zeuren om een man die de mooiste tv programma`s op het scherm brengt. Hou daar eens mee op! Jan Slagter weet tenminste war zijn kijkers wil zien, en laat zich niet be invloeden door bedrijven die bepalen wat goed voor de kijker is zoals bij bagger omroep RTL

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*