Jan Rietman komt terug met Los Vast

Vandaag heeft Rietman in De Telegraaf bekendgemaakt dat de muziekshow volgende maand weer door Omroep Max op de radio uitgezonden.

Henk Westbroek (Het Goede Doel), Erik Mesie (Toontje Lager)Nol Havens (VOF de Kunst)Lee TowersDrukwerkJan van der Meij (Powerplay) en Hans de Booij zijn de eerste artiesten die op het affiche van Los Vast, de reünie staan. De komende weken worden meer bekende namen aan de line-up toegevoegd.

Jan Rietman: “Na 30 jaar begon het toch weer te kriebelen. Het radioprogramma en de livespektakels van Los Vast zijn voor veel Nederlanders iconisch voor hun jeugdjaren. Het was voor mij en vele anderen een fantastische tijd. Ik kijk uit naar een waanzinnige reünie, met dezelfde muziek, gespeeld door artiesten van toen en nu. En waar en hoe kan dat beter dan in Rotterdam, samen met MAX en als opening van de Week van de Jaren 80?”.

Radio-uitzending
Dit evenement is ook te beluisteren tijdens een speciale radio-uitzending! Op het oude Los Vast-tijdstip, van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5, kunnen luisteraars op zaterdag 21 september live meegenieten.

Los Vast was een muziekshow met artiesten van eigen bodem die live optraden. Het programma is bedacht door presentator en muzikant Jan Rietman. In de loop van de jaren tachtig werd Los Vast steeds populairder. Deze populariteit hangt nauw samen met het Nederpop-succes van nieuwe Nederlandse bands als Doe Maar, Het Goede Doel en Toontje Lager. Los Vast was voor veel Nederlandse artiesten een springplank naar een groot publiek. 

Het succes had voor een groot deel ook te maken met de Dik voormekaar show (radio), de show van komiek André van Duin waarmee het programma afsluit. In de tweede helft van de jaren tachtig komt Los Vast ook op televisie: Los Vast TV. Rietman trok zes jaar lang met zijn show elke week door het land. In 1985, 1986 en 1987 wonen tot drie keer toe ruim 60.000 muziekliefhebbers de show bij in de Kuip. Na dertien jaar stopte dit NCRV-programma in 1990.

Bekijk op HilversumTV oude uitzendingen van Lost Vast TV

5 Comments

  1. Jan Rietman, koning van de commerciele bijverdienste. Van vele bij Los Vast optredende Nederlandse bandjes was Jan (onder pseudoniem) mede componist van de B-kantjes.

  2. Ik ben zelf meer een kind van de jaren 70, maar met in de jaren 90 kreeg ik opeens weer belangstelling voor de popmuziek uit de jaren ’80. Ik hoop dat Harry Jekkers met Klein Orkest ook opnieuw aan de beurt komt (mits hij zelf wil natuurlijk).

  3. Jammer dat het maar eenmalig is. Dit zou gewoon elke zaterdag kunnen i.p.v. Weekend wekker wakker. Jan is al de presentator hiervan. Gewoon wekelijks weer met aan het einde De Dikvoormekaarshow. André en Ferry nieuwe afleveringen maken voor het nieuwe podcastkanaal wat ze voor de zomer gestart zijn. Deze afleveringen kunnen uitgezonden worden in een eventuele nieuwe Los Vast op Radio 5.

    • Nu kan het nog. Deze generatie heeft natuurlijk ook niet het eeuwige leven. Overigens toen dit programma actueel was, luisterde ik er nauwelijks naar. Ik trof het meestal bij toeval of hoorde het in tweede instantie. Raar eigenlijk dat ik er nu wel belangstelling voor heb. Ik schijn iets gemist te hebben, want ik wil het nu zo nodig inhalen…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*