Jan Hoogesteijn (KINK): „We kijken naar mogelijkheden om toch nog op de FM-band te komen”

De ambitie om op de FM-band te komen, blijft, meldt KINK-directeur Jan Hoogesteijn aan De Telegraaf.

Hoogesteijn geeft aan dat de FM-band slimmer ingericht kan worden, zodat er meer frequenties te verdelen zijn. „Dan zul je zien dat er eigenlijk geen schaarste is”, zegt hij. KINK heeft vorig jaar via de rechter het voor elkaar gekregen dat de veiling tijdig zou plaatsvinden. De prijzen werden echter te hoog, waardoor de fm-frequentie niet door KINK terugverdiend kon worden. Hierdoor stapte KINK uit de veiling. Volgens geruchten zou KINK interesse hebben in regionale commerciële frequenties.

18 Comments

 1. Schattig toch, de toon van de verliezer die ‘er alles aan gaat doen’ om toch nog wat te bewerkstelligen. Horen we nooit meer wat van. Niemand zit op die linkse zender te wachten. De luistercijfers dalen ook al met grote schreden. Blijf het prachtig vinden dat ze naast de pot hebben gepist bij de veiling. Zelf het vingertje wijzen naar een partij als Veronica die van alles fout deed op hun kavel in hun ogen. Karma is a biatch lijkt me een goede en passende phrase in deze.

 2. Je kunt je afvragen of je met het muzikale profiel van de zender eigenlijk überhaupt wel op de FM wil zitten. Zodra er geld overgemaakt wordt om dit potentiële bereik te vergroten, is er meteen de vraag in hoeverre je concessies wil doen aan je ‘alternatieve’ geluid.

  • Dat denk ik ook, dus laat ze maar rommelen op DAB+ en online dan zal blijken of ze het kunnen overleven of niet.

 3. kink moet eens in sneek gaan informeren hoe je dat doet. mijn radio zit vol met radio nl, joy radio, waterstad, tukker fm, magic fm en weet ik veel wat nog meer uit sneek, dat allemaal op fm en dab zit er helemaal propvol mee misschien willen ze ook wel een kink fm zendertje in de lucht brengen

  • Dat mag straks niet meer heb ik vernomen, in 2025 worden hun frequenties ook op nieuw geveild, en men mag dan nog maar per eigenaar in een provincie actief zijn met 1 frequentie en ook nog eens een tataal programma moeten ze aan gaan bieden, en geen paar uurtjes en dan de pc.

   • geloof er niks van, dan moet de prijs echt naar de 1 euro anders is er niets te verdienen

    • Sneker café, in de volksmond bekend als Cafeetje in Sneek, is een lied uit 1973 van de Zwitserse (echter het Nederlands tot in de haarvaten beheersende) cabareteske schrijver Drs. P. Het is een van zijn bekendere nummers.

 4. Vind het wel opmerkelijk dat het buiten die pathetische quote van Jan Hoogensteijn, dat ze nog naar mogelijkheden gaan zoeken om op FM te komen, vooral heel stil blijft. Ik vind van lafheid getuigen. Of er speelt nog wat op de achtergrond waar ze nog niets over kunnen en mogen zeggen, een backdoor tot FM.

 5. Een efficiënter indeling van de FM band? Dan wens ik de mensheid veel succes. Zero Base bracht indertijd nogal wat problemen met zich mee. Ik neem aan dat de RDI niet bepaald op een herhalingsoefening zit te wachten.

  Ander dingetje: ik zie dat Kink op de pagina ‘Hoe luister ik naar Kink?’ (https://kink.nl/luister-naar-kink) een nogal lange waslijst aan ontvangstmogelijkheden presenteert. Dat lijkt me nogal ontmoedigend voor degenen die als luisteraar in die technische waslijst de weg moet vinden. Vind ik dan toch een beetje ironisch als de baas van ’t spul over ‘efficiënter’ indelen van de FM band babbelt.

  Ik zie daar de humor wel van in.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*