Jan Dijkgraaf: “GeenPeil start radiostation”

In navolging op 50PLUS Radio zal ook GeenPeil radio inzetten in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Dit nieuws onthulde GeenPeil lijsttrekker Jan Dijkgraaf vandaag aan Spreekbuis.nl-mediajournalist Peter Schavemaker.

Jan Dijkgraaf zegt dat het idee voor GeenPeil Radio niet zijn idee is. “Het idee is gisteren bedacht met drie man, ook de techniek is al geregeld. Volgende week maken we een pilot, als die bevalt gaan we door. We willen uiterlijk op 27 februari starten, maar dat kan ook een week eerder zijn. Als het helemaal bevalt gaan we ook na de verkiezingen door.”

Jan Dijkgraaf zegt dat het tijdelijke (internet)radiostation er uiteraard is om aandacht te generen voor GeenPeil. “De studio van GeenPeil Radio is gevestigd in Amsterdam op het hoofdkantoor van de politieke partij. De studio is een kamer van 5 bij 5 meter waarin een grote en kleine tafel staan en waar iedereen vrij binnen kan lopen. Meer heb je ook niet nodig. Het is start-up achtig.”

Op de vraag hoe GeenPeil Radio er inhoudelijk uit zal gaan zegt Jan Dijkgraaf: “Het is onze boodschap dat politici liegen, bedriegen en andere belangen dienen dan die van de kiezer. Het Oekraïne referendum is daar voor ons het beste voorbeeld van geweest. We vinden het niet zo erg dat ze toch tekenen bij het kruisje, want dat mocht van de wet, wel dat ze acht maanden hebben gewacht door het gehannes in Brussel. Wij willen aantonen waarin andere politieke partijen niet eerlijk zijn.” Dijkgraaf zegt dat de radioprogramma’s op GeenPeil Radio vaste rubrieken krijgen zoals ‘de Pinokkio van de dag’, maar we gaan ook ‘lekker kloten’, het ‘leuk maken’ en muziek draaien. “Als je niet heel politiek georiënteerd bent kun je ook luisteren. Het is geen uitzending voor politieke partijen. Daar luistert geen hond naar.” De bekende column ‘99 woorden’ van de voormalige Metro-columnist zal ook te horen zijn, zegt Jan Dijkgraaf aanvullend.

Jan Dijkgraaf, zelf sinds 5 december 2016 lijsttrekker van GeenPeil, gaat aan het dagelijkse programma Radio BART meewerken. “Hieraan zullen ook wisselende presentatoren mee gaan werken. Maar GeenPeil Radio is ook een mogelijkheid voor onze 14 kandidaat Kamerleden om zich te profileren, waarin ze praten over hun passie voor echte democratie en hun persoonlijkheid.”

GeenPeil zal voor het avondprogramma De Avondploeg met een bus door het land gaan rijden en elke avond eindigen in Amsterdam, zegt Dijkgraaf. “Elke dag is er een hoofdgast, vaste rubrieken en inbellers, waarbij we geen selectie vooraf gaan doen. Dat is voor mij fantastische radio. De meeste omroepen durven geen inbellers toe te laten omdat er veel bagger tussen zit. Ik ben heel goed in staat om iemand, bij onzin en racistische taal, na een halve seconde eraf te flikkeren.” Jan Dijkgraaf zegt dat Radio BART ‘uiteraard’ over politiek zal gaan.

Dijkgraaf onthult ook een andere media ambitie: “Naast onze radioplannen zal GeenPeil ook vier talkshows in een televisieformat maken. Deze talkshows zullen vier weken voor de verkiezingen op 15 maart te zien zijn. De radio uitzendingen, die we in een intieme café achtig setting gaan maken, zijn ook te zien via de website van GeenPeil.”

Jan Dijkgraaf is bekend met talkradio. Hij presenteerde (tot 15 juni 2011, red.) eerder op NPO Radio 1 het programma ‘Echte Jannen’ voor PowNed.

Het radio initiatief van GeenPeil start op 27 februari en zal te beluisteren zijn via GeenPeil

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*