Jan de Jong (NOS): ‘Regionale journalistiek steeds belangrijker’

Regionale journalistiek is ongelofelijk belangrijk en wordt zelfs nog belangrijker, omdat ziet dat commerciële journalistiek bij de publieke zenders geen toekomst heeft en dan komt er steeds meer verantwoordelijkheid bij de publieke  journalistiek te liggen. Of dat nou lokaal, regionaal of landelijk is.’, aldus de NOS-directeur.

Tijdens een symposium van Omroep Zeeland gaf de NOS-omroepdirecteur aan dat zij ook de samenwerking met regionale omroepen wil intensiveren. De Jong: ‘We staan aan het begin van een hele intense samenwerking en ik denk dat wij elkaar alleen maar kunnen versterken als we nog meer gaan samenwerken.’ Jan de Jong wil door samenwerking de komende bezuinigingen opvangen en niet op journalistiek bezuinigen.

De Jong: ‘Het is schandalig als je ziet hoe weinig geld naar de publieke omroep in Nederland gaat. Of dat nou regionaal of landelijk is; ongedaan kunnen we ze niet meer maken en dan moeten we het maar zo efficiënt mogelijk doen en samen het beste eruit halen. Op geen enkel journalistiek product of journalistieke medewerker moeten we bezuinigen, das moeten we het ergens anders vandaan halen’. Vooral in het delen en samenwerken van techniek en redactie ziet hij mogelijkheden om de harde bezuinigingen op te vangen. 

Bron: Omroep Zeeland
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*