Jack Spijkerman: ‘Ik wil wel weer radio maken’

Jack Spijkerman vertelt in een interview met Patrick Kicken dat hij wel weer wekelijks een radioprogramma zou willen presenteren.

‘Stel NPO Radio 5 belt jou nu vraagt jou om de ‘Steen en been show‘ weer terug op de radio te brengen. Zou je het doen? Spijkerman:‘Ik zou best wel weer één keer per week een programma willen doen. Dan zou ik niet een ‘Steen en been show’ willen doen, maar een programma waar ik met mensen zou kunnen bellen; Talk Radio. Ik zou een kruising maken van alles en nog wat. Met veel humor, maar alleen als het één keer in de week is.’

Recent was er in de media nog een discussie over het wel of niet te oud zijn van Felix Meurders (72) voor het programma Kopspijkers op Radio 2. Jack Spijkerman wordt deze maandag 70 en zou dus ook nog wel willen terugkeren op de landelijke radio. Iets wat overigens in Amerika de normaalste zaak is. Ook Ferry Maat was tot bijna 70 landelijk op de radio te horen.

Over Jack Spijkerman
Na een carrière als schoolleraar en cabaretier ging Jack Spijkerman aan de slag op de radio bij de VARA. Na populaire radioprogramma’s als de Steen en been show en De Nachtshow in de jaren ’80 en ’90 breekt hij met Kopspijkers bij het grote publiek door. In 1995 werd bekend dat hij een overstap maakt na de commerciëlen. Momenteel is hij adviseur voor Talpa.

Het video-interview met Spijkerman is nu te bekijken op Radio.nl en volgende week te beluisteren in de Spreekbuis.nl Podcast (Anchor/iTunes/Spotify)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*