Jaap Reesema en Kim Kötter winnen hoofdprijs tijdens eerste editie Sky Christmas Charity Diner 

Jaap Reesema en Kim Kötter zijn de winnaars van het Sky Christmas Charity Diner. Tijdens de eerste editie van dit feestelijke charity event namen verschillende BN’ers het in koppels tegen elkaar op in de keuken én op de restaurantvloer van Ron Gastrobar in Amsterdam. Aan het eind van de avond overhandigde de Sky Kerstman samen met chef-kok Ron Blaauw de hoofdprijs van €50.000,- zendtijd op Sky Radio aan de gelukkige winnaars: het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het UMC Utrecht.

image

Jaap en Kim voor het WKZ

Snijden, portioneren, afsauzen en inzetten: Jaap Reesema en Kim Kötter hebben vanavond tijdens het Sky Christmas Charity Diner laten zien onverslaanbaar te zijn in de keuken én op de restaurantvloer. Met netjes werken, goed communiceren en natuurlijk een goede sfeer aan tafel sleepte het duo de felbegeerde hoofdprijs in de wacht voor ‘hun’ goede doel: het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

“Als ambassadeurs hebben we met eigen ogen gezien wat het Wilhelmina Kinderziekenhuis kan betekenen voor zieke kinderen en hun ouders. Dit geld is zo hard nodig om meer mensen te werven en zo nog meer kinderen te kunnen helpen,” vertelt Jaap. Kim vult stralend aan: ”Op zo’n avond als deze gun je het natuurlijk iedereen zo erg. Alle goede doelen hebben mooie verhalen en verdienen het om te winnen, maar stiekem ben ik zó trots dat we dit voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor elkaar hebben gekregen!”

Sky Christmas Charity Diner

Het is dit jaar de eerste editie van het Sky Christmas Charity Diner: een feestelijk charity event waarbij vijf goede doelen in het zonnetje worden gezet met een luxe 5-gangen diner. In samenwerking met het team van Ron Blaauw hielpen tien ambassadeurs, in duo’s gekoppeld aan de aanwezige goede doelen, mee met het bereiden, borden opmaken en het uitserveren van de gerechten. Zij werden beoordeeld op hun prestaties in de keuken (bereiden), op de vloer (uitserveren) en aan tafel (sfeer). Het duo met de hoogste waardering ontving aan het einde van de avond een prachtige prijs uit handen van Ron Blaauw én de Sky Kerstman: €50.000,- zendtijd voor radiospots op Sky Radio

De presentatie van het Sky Christmas Charity Diner lag in handen van Sky station-voice Mark Labrand, Jaap Reesema voorzag de avond van een prachtig muzikaal randje.  

image

Met deze bijzondere avond wil Sky Radio aan het eind van het jaar iets teruggeven aan mensen die dat verdienen. Eerdere jaren gebeurde dit in de vorm van Christmas Tree For Charity, een goede doelen event waar goede doelen streden om de allermooiste kerstboom. 

Tien ambassadeurs

De felbegeerde hoofdprijs kregen Jaap en Kim vanavond niet zomaar in handen. Er werd hard gestreden door de ambassadeurs die het in koppels tegen elkaar opnamen voor een goed doel dat zij een warm hart toedragen. Zo streden ook Patty Brard en Hans Klok (Alzheimer Nederland), Elise Boers en Wouter Peelen (Ronald McDonald Kinderfonds), Piet Hellemans en Fatima Moreira de Melo (Verhuisdieren) en Edwin Spee en Yesim Candan (Mentelity Foundation) voor hun goede doel. Met als resultaat heerlijke gerechten, de nodige stress in de keuken en hilarische taferelen op de vloer.

Ron Blaauw vertelt: ”Muziek en samen eten verbindt mensen. Zoals Sky Radio de beste muziekmix samenstelt, proberen wij dit met eten te doen: continu op zoek naar de beste balans. Wij zijn dan ook heel blij om dit jaar als gastheer af te trappen met dit geweldige initiatief.”

Sky Radio The Christmas Station

Een goed diner kan natuurlijk niet zonder echte kerstmuziek. De hele maand december kunnen luisteraars daarom weer genieten van de beste kersthits op Sky Radio The Christmas Station. Dit non-stop muziekstation is ook te beluisteren via skyradio.nlJUKE, DAB+ en de gratis Sky-app. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*