Irritatie door hoge rotatie muzieknummer op radio

Vandaag blijkt uit onderzoek van NLO dat er weer meer naar radio wordt geluisterd. Doordat er meer en langer naar radiozenders wordt geluisterd zijn er ook meer luisteraars die zich ergeren aan de beperkte variatie aan muziek op radiozenders.

Radiomaker en NPO online programma-coördinator Herbert Codée meldt op twitter: ‘Ik ben zoveel radio aan het luisteren de afgelopen weken, dat de hoge rotatie platen mij beginnen te irriteren. Houden muzieksamenstellers er rekening mee dat er langer en meer geluisterd wordt?’

De gemiddelde tijd die Nederlanders tijdens de coronacrisis besteden aan radioluisteren was deze week 185 minuten per dag, in de week daarvoor was dat 173 minuten; een stijging van 7%. Ten opzichte van 3 weken geleden is het verschil in radioconsumptie ongeveer 20%.

2 Comments

  1. Zeker een punt waar ze wat aan moeten doen, maar dat is niet nu enkel het geval nu er langer wordt geluisterd, maar eigenlijk altijd al een probleem geweest vind ik. Rotaties zijn veel te hoog. Maar bij hitradio-achtige zenders zoals 538 en Q is dat niet vreemd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*