Inzendingen voor de Lokale Media Awards 2021 vanaf 15 maart geopend

Welke producties vallen dit jaar in de prijzen? En wie wordt verkozen tot presentatietalent? 

Vanaf maandag 15 maart is het weer mogelijk om de beste producties van jouw lokale publieke omroep in te zenden voor een Lokale Media Award. De inzendingen dienen uiterlijk 8 april binnen te zijn. De omroepen ontvangen een bericht zodra de inzendwebsite actief is. Er worden Lokale Media Awards uitgereikt in de categorie├źn audio, video, nieuws, innovatie en presentatietalent. 

Op vrijdag 11 juni 2021 worden de Lokale Media Awards online uitgereikt.

Vakjury en criteria

Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige vakjury. Lokale omroepen hebben veel gemeen, maar er zijn natuurlijk ook verschillen in bijvoorbeeld budget, personeel en faciliteiten. De jury beoordeelt de inzendingen dan ook in de context van de middelen waarmee ze gemaakt zijn. Daarnaast zijn de speerpunten voor de jury dit jaar lokale journalistiek, verbondenheid met en betrokkenheid bij het uitzendgebied, maatschappelijke functie en professionalisering. Naast deze speerpunten worden inzendingen ook getoetst aan meer algemene criteria, zoals originaliteit, creativiteit, relevantie, actualiteit, kwaliteit, impact, uitstraling en emotie. 

Online voorlichtingsbijeenkomst

Wil je meer informatie over de Lokale Media Awards of wil je zelf aan de jury vragen waar ze op letten bij het nomineren van een productie? De NLPO organiseert op maandag 15 maart van 17.00 tot 18.00 uur een online voorlichtingsbijeenkomst over de Lokale Media Awards. Juryleden Timo Kamst en Bart Jan Cune zijn aanwezig om hun ervaringen te delen en jouw vragen te beantwoorden.

Interesse om deel te nemen? Meld je dan aan via dit formulier!

De Lokale Media Awards zijn de prijzen van en voor de lokale publieke omroep. Het laat zien wat lokale omroepen te bieden hebben op het gebied van organisatie, content en talent. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*