Profiel Peter van der Vorst in De Volkskrant

In de bijlage V van de Volkskrant (18 oktober) was een uitgebreid profiel over tv-producent en presentator Peter van der Vorst te lezen.

In het profiel beschrijft de krant hoe Van der Vorst van de lokale annex ziekenomroep in Breda nu succesvol tv-producent en presentator is geworden, waarbij hij in 1995 door Albert Verlinde destijds presentator van het entertainmentprogramma Showtime naar de televisie wordt gehaald, eerst als royaltyverslaggever bij RTL Boulevard. Later is Peter van der Vorst gedelegeerd producent bij Eyeworks en nu met Vorst Media, zijn eigen productie bedrijf, maakt hij veel succesvolle tv-porgramma’s zoals Gepest!, Verslaafd! en Divorce Hotel, SlimmerIQen, Zolang ik leef en de SBS-realityshow Oh Obesitas. 

Citaat uit het profiel: ‘Als gedelegeerd producent bij Eyeworks wordt hij verantwoordelijk voor de inhoud van alle programma’s. Hij leert er in de praktijk wat scoort en wat niet in de smaak valt. Dat past hij nu toe bij zijn eigen bedrijf. In 2009 krijgt hij, na veel gelobby, de kans waar hij op aast. Hij mag een programma maken dat lijkt op de TROS TV show van Ivo Niehe, waarin hij op locatie praat met BN’ers en beroemdheden. Van der Vorst ziet sterren wordt een kijkcijferhit. Hij ontwikkelt zijn eigen stijl, die scherper is dan die van Niehe.’

Het volledige profiel is te lezen in de bijlage V (18 oktober 2016) van De Volkskrant of via Blendle

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*