“Internet passeert traditionele televisie”

Televisie kijken is razendsnel aan het veranderen. Naar een zender kijken die programma’s achter elkaar uitzendt, is voorbij. Daarvoor in de plaats is gekomen programma’s kijken via internet. De beeldkwaliteit van veel internet streams is al beter dan het tv-signaal, zegt Joris Evers, de topman van Netflix in Europa in een interview met de NOS.

Televisie zal niet helemaal verdwijnen, denkt Evers. “Niet voor evenementen, denk ik, zoals Heel Holland Bakt of een voetbalwedstrijd. Maar we gaan ’s avonds niet meer voor de buis zitten voor de nieuwste aflevering van een tv-serie. Alle televisie zal over het internet gaan, dus niet meer over de traditionele kabel”.

Evers: “We verwachten dat internettelevisie in de komende 15 tot 20 jaar de traditionele televisie voorbij gaat, als je dat meet in het aantal gekeken uren. We zitten nu in de beginfase.Lineaire televisie, waarbij programma’s achter elkaar worden geprogrammeerd, wordt dan iets als de faxmachine”.

“Toen het er kwam was het fantastisch, want je stopte een papiertje in een apparaat en aan de andere kant van de wereld kwam het eruit, maar nu hebben we e-mail. Internet heeft de muziekindustrie en de krantenwereld al opgeschud. Nu is de tijd gekomen dat internet dat gaat doen met televisie, nu er genoeg bandbreedte is”.​

http://nos.nl/artikel/2077848-tech-2016-tv-kijken-volgens-de-gids-wordt-iets-als-de-fax.html

 
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*