Interessante podcasts over voetbal

De podcast groeide de afgelopen jaren enorm in populariteit. Volgens CustomerTalk luistert bijna de helft van de Nederlanders (47 procent) wel eens naar dergelijke audiocontent. Waar je interessegebied ook ligt, er is ongetwijfeld een podcast over te vinden. Voetbal mag uiteraard ook niet ontbreken. In dit artikel zetten we een aantal interessante podcasts over voetbal voor je op een rij.

Podcasts van Voetbal International

Voetbal International (VI) is het grootste voetbaltijdschrift van Nederland en maker van maar liefst vier podcast. Ben je fan van een van de drie grootste clubs van Nederland: Ajax, Feyenoord of PSV? Voetbal International (VI) heeft een aparte podcast voor alle drie de clubs:

  • Pak Schaal Podcast is de podcast over Ajax, met supporter Arco Gnocchi en clubwatcher Freek Jansen
  • Dick Voormekaar Podcast is de podcast over Feyenoord, met Feyenoord-volger Michel van Egmond en clubwatcher Martijn Krabbendam
  • Skiete Willy Podcast is de podcast over PSV, met voormalig PSV-middenvelder Bjorn van der Doelen en clubwatcher Marco Timmer

De vierde podcast van VI heet Scorebordjournalistiek. Deze podcast wordt gepresenteerd door Stef Bos en hierin wordt een artikel of thema uit het tijdschrift verder uitgediept.

NOS Voetbalpodcast

In de NOS Voetbalpodcast blikt Arno Vermeulen terug op de laatste voetbalwedstrijden met journalisten als Jeroen Grueter, Arman Avsaroglu, Jeroen Elshoff en Jan Roelfs. Ook blikken ze vooruit op wedstrijden die op de planning staan. Sluit je wel eens voetbalweddenschappen af, bijvoorbeeld bij Bet777 voetbalweddenschappen? Dan kan het luisteren van podcasts als de NOS Voetbalpodcast helpen om een weloverwogen keuze te maken: hierin zijn mensen met kennis van zaken immers aan het woord.

FC Afkicken Daily
Als je dagelijks naar nieuwe voetbalcontent snakt, kun je je hart ophalen bij FC Afkicken. Van deze podcast komt namelijk elke dag een nieuwe aflevering uit. In FC Afkicken praten Bruce Tol en Neal Petersen je bij over het laatste voetbalnieuws. Zowel hoofd- als bijzaken en zowel nationaal als internationaal voetbal passeren hierbij de revue. Eén ding is zeker: als je deze podcast trouw volgt, ben je altijd up-to-date van wat er binnen en buiten de lijnen speelt. FC Afkicken is volgens NSP de best beluisterde dagelijkse voetbalpodcast.

Voetbalpraat
Voetbalpraat is eigenlijk een programma op televisie, maar het verschijnt dus ook als podcast. Hierin bespreken de presentatoren, analisten en vaste gasten van ESPN het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Hierbij kun je denken aan namen als Vincent Schildkamp, Kenneth Perez, Michel van Egmond, Pierre van Hooijdonk en Valentijn Driessen, maar de presentatoren wisselen steeds af.

Podcasts zijn laagdrempelig
Podcasts zijn niet voor niets alom geliefd. Het fijne aan het luisteren van een podcast is dat je het kunt combineren met een ander activiteit, zoals autorijden of schoonmaken. Zo kun je op een laagdrempelige manier op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom voetbal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*