In oktober meer bekend over openstelling VodafoneZiggo-netwerk

In oktober wordt bekend of VodafoneZiggo haar netwerk moet openstellen voor derden. Wanneer de waakhond ACM deze kwestie wint, dan zal een onderzoek naar de wholesaletarieven vrijwel zeker gestart gaan worden. Op dit moment zijn deze niet interessant voor potentiële aanbieders op de kabel.

De ACM wil graag de huidige kabelmarkt openbreken. Momenteel heeft KPN en VodafoneZiggo gezamenlijk een marktaandeel van 80 procent. Met de huidige wholesales-tarieven ligt de huidige markt van vast internet/tv op gebied van concurrentie stil. Nieuwe aanbieders kunnen door de hoge kosten geen scherpe tarieven hanteren, waardoor zij geen echte concurrerende positie kunnen opbouwen.

De huidige situatie heeft ook invloed op tv-pakketten. Momenteel worden er geen scherpe ‘internet-only’-pakketten aangeboden. Hierdoor is het lastig om een OTT-dienst te combineren met een broadband-only dienst. Dit is één van de belangrijkste redenen, waardoor het fenomeen ‘Cord Cutting’ nog weinig voeten aan de grond krijgt in Nederland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*