In Levenden Lijve met Derek de Lint  (Omroep MAX)

MAX komt met het gloednieuwe programma In Levenden Lijve. Hierin worden grote namen uit de geschiedenis tot leven gebracht. Mensen die iedereen kent en die zo’n grote impact hebben gemaakt, dat zelfs honderden jaren later hun naam nog steeds gemeengoed is. Cleopatra, Sint-Nicolaas, Maria, Marco Polo, Jeanne d’Arc en Shakespeare; we kennen hen allemaal, maar is dat wel echt zo? Derek de Lint presenteert In Levenden Lijve vanaf vrijdag 11 februari om 22.15 uur bij MAX op NPO 2. 


Presentator Derek de Lint reist stad en land af, ontmoet wetenschappers, onderzoekers en locals om alles te weten te komen over deze bijzondere mensen. Om de beroemdheden echt te leren kennen, reist hij af naar de plekken waar ze hebben geleefd. Hij treedt in hun voetsporen en kruipt in hun huid om zo dicht mogelijk bij ze te komen. Historicus Saskia Noot helpt Derek bij zijn zoektocht, zij zoekt overal in Nederland naar belangrijke aanwijzingen en verrassende uitkomsten. Aan Mao Lin Liao, ’s werelds beste 3d-designer, de extreme uitdaging om al deze informatie om te zetten tot een daadwerkelijk persoon die we in een spannende onthulling eindelijk mogen ontmoeten.

Aflevering 1: Cleopatra – vrijdag 11 februari om 22.15 uur bij MAX op NPO 2
Nooit eerder had Rome zo op zijn grondvesten geschud als in de tijd van deze dame én door toedoen van deze dame; Cleopatra. Men denkt bij haar meteen aan schoonheid. Cleopatra was de laatste farao van Egypte. Maar was ze werkelijk zo mooi als altijd wordt beweerd? Wie was ze en hoe zou ze eruit hebben gezien? 

Bekijk de eerste beelden.

2 Comments

  1. Zowiezo opzienbarend wie je allemaal nog in levende lijve hoort en ziet bij omroep Max. Ze komen uit soms hele antieke dozen.
    Derek de Lint is iig een mooie oude man geworden.

    Acteur die ons geschiedenisles geeft. Leuk idee hoor.

  2. Hoi makers van het programma In Levenden Lijve! Ik vind het super interessant wat jullie doen, bedankt voor alle moeite. Nav de tweede uitzending wil ik graag iets corrigeren omdat het in mijn ogen van belang is. Sint Nicolaas heeft mijn aandacht al een tijdje waardoor ik ook probeerde te begrijpen waar hij vandaan kwam, wat hem motiveerde. Daardoor ben ik te weten gekomen dat in zijn dagen Myra in Anatolië lag. Dit land had vele mensen aangetrokken en was in die tijd een soort broedplaats voor religie. Het Christendom is er ontwikkelt. Er waren veel Griekse filosofen, maar ook mensen vanuit het midden oosten. Turken waren in die tijd in Centraal Azië. Dus Sint Nicolaas was waarschijnlijk geen Turk. Misschien Grieks, maar ik vermoed dat zijn voorouders uit het gebied van Jeruzalem komen. Wat ik verder vermoed is dat hij het belang van de heilige drie eenheid zeer hoog had zitten. Omdat dit in zijn dagen niet de populaire variant van het Christendom was, vermoed ik dat hij zijn roeping vond in mensen hiervan overtuigen. Dit omdat ik vermoed dat hij een charismatische spreker was, die goed kon motiveren waarom Triniteit (heilige drie eenheid) beter was dan de Arius versie.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*