‘In gay talkshow van OUTtv ook aandacht voor homo agressie in azc’s’

Vanaf aanstaande zondag is via de gay (betaal)televisiezender OUTtv, om 22.45 uur, wekelijks de eerste Nederlandse gay talkshow ‘Gay What?!’ te zien.

De drie presentatoren Dimitri Vantomme, Martijn Tulp en Alfredo van der Veen bespreken op een luchtige manier onderwerpen die te maken hebben het nieuws en cultuur.

‘Maar er is ook ruimte voor zwaardere onderwerpen, zoals het actuele onderwerp agressiviteit tegen homoseksuelen in azc’s’, zegt OUTtv CEO Marc Putman in een interview met Spreekbuis.nl

Hoeveel aflevering worden er gemaakt van ‘Gay What?!’
“Tot de zomerstop dertien aflevering.”

Waarom was het een grote wens van OUTtv om deze talkshow te willen maken?
“We zijn een lifestyle zender die veel aangekocht materiaal uitzend, maar we vinden het ook belangrijk om een eigen gezicht te hebben van OUTtv Nederland en kleuring te geven aan onze zender. We maken ook eigen producties, zoals OUTtv Update dat gaat over uitgaan en belangrijke ontwikkelingen die zich voor doen. Tot recent zonden we (op zondagavond, red.) de talkshow ‘Margreet begrijpt het’ van Margreet Dolman uit, maar we zagen dat dit format inmiddels uitgewerkt was. Omdat er bij onze kijkers wel behoefte was aan een talkshow op zondagavond hebben we besloten om een talkshow te starten. In Canada (het wereldwijd eerste 24-uurs televisiekanaal, waarbij het merk en veel van de programma’s in licentie door Nederland werden overgenomen, red.) werd de talkshow ‘Homorazzi’ (op dit moment ook nog te zien op OUTtv, red.) al gemaakt, waarin drie heren geen blad voor de mond nemen en met elkaar het nieuws en belangrijke dingen bespreken. ‘Gay What?!’ is geïnspireerd op dit programma.”

In het programma (Spreekbuis.nl zag alvast aflevering 1 van ‘Gay What?!’, red.) worden luchtige onderwerpen besproken, zoals het Songfestival, maar er is ook aandacht voor boeken, muziek en algemenere onderwerpen.
“We willen op een andere manier onderwerpen belichten, net als in Canada zitten ook in Nederland drie mannen aan tafel. De drie heren die het programma presenteren maken samen met de redactie ‘Gay What?!’. We zullen binnenkort, ook net als in Canada, gasten uitnodigen. ‘Gay What?!’ duurt nu 14 minuten, wanneer we gasten uit gaan nodigen wordt het programma langer.”

Is een actueel –zwaar- onderwerp over agressiviteit tegen homoseksuelen in azc’s ook een onderwerp dat aan bod kan komen in ‘Gay What?!’.?
“Er is in ‘Gay What?!’ zeker ruimte voor dit onderwerp. Het idee is om binnenkort een vluchteling, die homo is en uit een azc is gepest, uit te nodigen.”

Is er een specifieke reden dat de host van ‘Gay What?!’ Dimitri Vantomme (een bekende Belgische DJ, zanger en presentator, red.) een Vlaming is?
“Jazeker. Het programma wordt ook gemaakt voor de kijkers in Vlaanderen, het zou te duur zijn om apart een Vlaamse versie van ‘Gay What?!’ te maken. De onderwerpen in het programma zijn voor kijkers in beide landen relevant en interessant.”

‘Gay What?!’ wordt gepresenteerd als eerste gay talkshow. Willen jullie hiermee ook een statement maken, ook omdat Hilversum hiervoor geen ruimte biedt?
“Ja, dat kun je zeker zo stellen. De traditionele omroepen in Hilversum laten inderdaad de dingen die wij doen liggen of besteden heel beperkt hier aandacht aan; de reden van ons bestaansrecht.”

Hoeveel kijkers heeft OUTtv en hoe is de verdeling van kijkers?
“1 miljoen unieke kijkers per maand, dat is een goede score voor een niche zender zoals wij zijn. 35% van onze kijkers zijn hetero vrouwen, en uiteraard het merendeel homo mannen. Er kijken overigens ook hetero mannen naar OUTtv.”

Wordt het mogelijk voor kijkers die geen OUTtv in hun pluspakket hebben om straks uitzendingen van ‘Gay What?!’ te kijken, zoals jullie visie op (actuele) onderwerpen?
“OUTtv is een betaalzender, maar natuurlijk zullen wij fragmenten delen via onze website en sociale media. Het hele programma van ‘Gay What?!’ blijft exclusief te bekijken op OUTtv.”

Wat zijn de plannen van OUTtv voor 2016?
“OUTtv wordt steeds meer uitgerold als gay tv zender in andere delen van de wereld, waaronder in Zuid-Afrika. Binnenkort is ook een OUTtv app beschikbaar, ook om onze content beschikbaar te maken voor bepaalde landen waar homo acceptatie onderontwikkeld is. Hierdoor kunnen wij onze doelgroep ook daar bereiken.”

OUTtv is op dit moment, via een pluspakket, te bekijken via Ziggo kanaal 129 en KPN kanaal 315.

www.out.tv

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*