Ilse Openneer nieuwe hoofdredacteur RTL Nieuws

Vandaag, 21 december 2021, maakt RTL Nederland bekend dat Ilse Openneer (47) per 1 januari 2022 de nieuwe Hoofdredacteur is van RTL Nieuws. Zij volgt Harm Taselaar (65) op, die vandaag officieel terugtreedt en afscheid neemt van de redactie. 

Ilse Openneer zegt over haar nieuwe functie: “RTL Nieuws staat voor onafhankelijke journalistiek, onderzoekend en toegankelijk. De afgelopen jaren heeft de redactie bewust gekozen om naast het nieuws van de dag een eigen inhoudelijke agenda te voeren. Wij vertellen belangrijke verhalen vanuit een menselijk perspectief. Verhalen die je aan het denken zetten en verhalen die je raken. Ik vind het een eer om hoofdredacteur te worden van deze fantastische nieuwsorganisatie.”

Harm Taselaar, vertrekkend Hoofdredacteur RTL Nieuws: “Het is toch heerlijk dat ik na al die jaren opgewekt de deur kan uitlopen in de wetenschap dat de nieuwe hoofdredacteur Ilse Openneer heet. Ilse is geweldig. Naast een buitengewoon plezierig en betrouwbaar mens is ze ook competent en daadkrachtig. Tot in haar tenen toegerust voor haar taak. RTL Nieuws mag in zijn handen knijpen met haar als nieuwe roerganger.”

1 Comment

  1. Kan iemand van de journalistiek mij uitleggen dat Russen die mh17 hebben neergehaald een rechtszaak krijgen en de militairen die onschuldige burgers hebben gebombardeerd naar aanleiding van verkeerde informatie over bommenfabriek niet worden aan gepakt?
    Ik zie de rechtzaak tegen de Russen als de kleren van de keizer.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*