Illegale IPTV-streamingdienst doet zich voor als legaal alternatief voor dure TV-abonnementen

Aanbieders van illegale tv-diensten worden steeds brutaler. Via advertenties op Facebook en Instagram doet nu een partij zich voor als een legaal alternatief, waarbij grote aantallen live zenders, films en series voor een laag bedrag worden jaangeboden. In werkelijkheid heeft deze aanbieder geen licenties en wordt er geen cent betaald aan de licentiehouders.

Onwetendheid onder consumenten
Niels Baas, directeur van NLZIET, kaartte vorige week al aan dat veel consumenten zich niet bewust zijn dat zij criminele organisaties financieren door gebruik te maken van deze diensten. “Veel mensen realiseren zich niet dat ze door het kijken naar deze goedkope alternatieven illegale activiteiten ondersteunen,” aldus Baas.

Communicatie en verkoop via sociale media
De communicatie en verkoop van deze illegale aanbieders verloopt onder andere via Facebook Messenger en WhatsApp. Hierbij worden 06-nummers gebruikt vanuit landen waar wetgeving rondom auteursrecht niet of nauwelijks wordt gehandhaafd, zoals Libië, Panama, Costa Rica en Oekraïne.

Misleidende boodschappen
De illegale aanbieders melden via Messenger dat zij geen regels overtreden. Een voorbeeld van zo’n bericht vamuit een aanbieder: “Ik ben het met u eens: er zijn veel diensten op de markt die illegaal zijn en het is belangrijk om te weten dat het gebruik van illegale diensten niet alleen juridische gevolgen kan hebben, maar ook kan leiden tot plotselinge serviceonderbrekingen. Om dergelijke problemen te voorkomen, is het altijd raadzaam om contact op te nemen met juridische en erkende diensten. Daarom moet je voor onze dienst kiezen. We bieden niet alleen de beste kwaliteit en IPTV-ondersteuning op de markt, maar we onderhouden ook partnerschappen met Amerikaanse bedrijven waardoor we legale IPTV-diensten kunnen aanbieden. Onze inzet voor naleving van de regelgeving zorgt voor een betrouwbare en naadloze ervaring voor onze klanten.”

56 Comments

 1. Alweer die.
  Ik ga onpartijdig schrijven, maar ze schreeuwen brand en moord, dat ze die vorm van tv gebruiken. En wat lees ik vandaag, dat telenet in België weeral de tv bvb 3,61% duurder.
  Wat willen ze dan eigelijk?????
  Lineaire tc en straemingsdiensten zijn te duur. Je mag niet stelen, maar als ze de kat bij de melk zetten gaat ze drinken.

    • Ja kartelvorming buj dr reguliere tv aanbieders. Ook raar. Ziggo is dochtermaatschappij van de eigenaar van de Formule1 ,maar heeft geen uitzendlicentie. F1 TV Pro abonnenent7l werd bjj mij dubbel afgeschreven en nooit geretourneerd, ook niet na tientallen emails. Na opzegging en bevestiging werd doodleuk weer 94,50 geïncasseerd. Hopeloze criminelen, dus is het niet meer dan logisch, dat arme consumenten uit gasn kijken nasr alternatieven. Die zijn dan net zo crimineel, maar in ieder geval stukken goedkoper.

   • Je hebt helemaal gelijk want ze maken al jaren abbo’s duurder en steeds meer diensten die je extra moet betalen maar ook steeds minder kanalen. En niet idtv zijn crimineel maar al die zogenaamde klantvriendelijke providers die jaren al weten dat dit zo gebeuren. En nu gaan ze klagen. Ik hoop dat nog duizenden overstappen naar idtv. Laat ze het maar voelen.

    • Ik heb Netflix, Disney, prime, hbo, kpn tv en het kost bakken met geld en nog loop je een hoop series en films mis terwijl je bakken geld uit geeft een hoog content dubbel hebt en 90% bestaat uit buitenlandse onzin en filler materiaal. Wat hadden ze dan verwacht dat er zou gebeuren.

     • Misschien moet je eens een leven gaan zoeken ipv heel de dag kansloos voor de tv zitte

  • spreekbuis heeft tegenwoordig niks anders meer te melden dan gezeur over iptv lijkt wel dat dat ze dikke vriendjes met brein zijn of gewoon niks anders meer kunben cerzinnen om over tepraten

   • Precies dat. Het is een propaganda kanaal geworden voor de BREIN achtigen. Totaal TV doet daar met z’n clickbait flut artikeltjes ook hard aan mee.

   • @Rob.

    Wat is duur. Je moet spullen inkopen en leveren dat kost geld. En is totaal niet te vergelijken met een iligale aanbieder.

    Als bij Ferrari zijn auto’s van uit de fabriek gestolen worden en voor 10% van de waarde illegaal worden verkocht. Dan moet Ferrari wel zijn spullen duurder maken.
    Hij heeft minder verkoop, materiaal is gestolen.

    Mensen willen gewoon een antwoord kunnen geven waarom ze het rechtvaardig vinden.

    Zou iedereen stoppen met iligale tv dan kan het goedkoper en nee nooit zo goedkoop als illegale tv (die dragen niets af).

    En omdat het nooit zo goedkoop zal worden als legale tv zullen mensen denken dat ze dit kunnen gebruiken als excuses.

    Zo zul je nooit een nieuwe Ferrari kunnen kopen voor de zelfe prijs als een gestolen want dat is het

    • Waar kom jij vandaan?zo een zwartekousen gemeente? Wat ben jij een miezerig mannetje haha.de providers weten al jaren dat het er is maar ze hebben nooit iets gedaan om het te veranderen en goedkoper gemaakt . Nee de prijzen zijn bijna verdubbeld. Dat is goed klanten aan trekken. Van de week weer een film die al duizend keer uitgezonden is. Ze zenden alleen maar ouwe troep uit. En als je ze wilt bereiken hang je half uur aan een duurbetaald nummer. De grootste dieven zijn de providers zelf. Maar ga jij nu maar lekker binnen de lijntjes tekenen ipv soms over het lijntje heen. Wat ben jij gigantisch saai.

    • Die ferraries worden gemaakt voor een bepaald markt segment.
     Televisie word gebruikt als een communicatie kanaal en zou eigenlijk voor iedereen ruim betaalbaar moeten zijn. Vind ik.
     We hebben nu al gezinnen die regelmatig naar de voedselbank moeten, gaan die straks nieuws kijken in de etalage van de winkels?

     • Digitenne. Kastje kost twee tientjes en je hebt gratis Npo 1, 2 en 3 en een regionale omroep. Kun je prima nieuws kijken. Internetten kan bij de bieb. Klaar.

  • Goed omschreven.ik schurk regen een wijk vol met nieuwe medelanders,en ik hoor de vele eigentalen uit hun geboorteland.En als om 7 uur in ochtend de hond uitlaat dan ziet ik vaak de televisies op TV staan,met geen bekende NPO gezichten,maar ook in de wandelgangen,is mij bekend gemaakt eerst via Schotelontvangst dat vooral hun vrouwen niet de Nederlandse taal beheersen,maar de hele dag de Turkse Staatsomroep keken,en dat geldt ook voor andere vrouwen die uit den vreemden komen.En nu (illegaal) via oa Formuler.tv streamen naar hun lands tv omroepen.En de software laten ontwikkelen in Turkije/Marokko erc.Wat is dan de betekenis van Illegale IPTV ontvangst?.Ook uit Turkije is een TV omroep te ontvangen in 4 K UHD beeldverwerking.En geeft het verschil tussen de Nederlandse Kabelkijkers,en de nieuwe medelanders die kijken echt niet naar de NPO etc.

   • Waar ben jij mee bezig Shakespeare❓vage racistische trekjes heb jij of toch klare taal?🤔 Is toch niet jouw zaak dat allochtonen niet jou opvolgend jouw favoriete zenders opvolgen🤣

    • Het is wel zaak waar je komt te wonen ook de landstaal goed kunt uitspreken.Als ik ga werken in die landen ergens ter wereld,dan dien je ook Turks/Engels/Duits/Frans/Spaans/Italiaans etc etc te kunnen spreken,en in Nederland,de Nederlandse Taal,en die wordt al verrabbezakt door de vooral heel belangrijk,dat je de Engelse taal beheerst.Go de Nederlandse Taal weg,en zoals op de Universtiteiten alleen de hoofdtaak Engels is.En als een Nederlander tegen mij in de Engelse taal tot mij spreekt,dan begin ik gelijk in de Duitse Taal te spreken.We geven Nederland weg,wat opgebouwd is door de ouderen Generatie.En in. 40/45 gevochten voor behoud van onze cultuur en taal,en anders hadden we de Duitse Taal moeten leren,maar we kregen wel een Volkswagen was beloofd.⁷

     • Weer een reactie wat nergens opslaat. Dit gaat over IPTV. En heeft niks met afkomst te maken. ….blinde mensen weer.

   • En daarom krijg je geen of weinig contact met de nieuwe medelanders,ook de kinderen spreken slecht de Nederlandse taal,en als ze elkaar aanspreken dan hoor ik de taal van hun ouders vandaan komen?.Ik haast niet meer de Hollandse namen: zoals Jan/Kees/Hans/Astrid/Jannie/Joke/etc. etc.En zoals de gebruikers van Drugs zullen zorgen voor de aanwas van Drugs,en zolang het vele illegale IPTV ook niet te onderschatten is,en daarom een eigen leven in stand zal worden gehouden.

 2. Ik heb ziggo en Vodafone al ruim 15 jaar
  Betaal flink maar moet elk jaar zeuren voor korting en als ik 1 zender leuk vind moet ik dus gelijk een heel pakket a 10€ betalen , dus dan maar een iptv laste er naast gezet voor nog geen 80 tientjes kan ik wel na mijn keuze zender kijken tja en die ander 2000 maar dat hoef niet per c

  • Heb ik ook, Ziggo waar je u tegen zegt en als je een pakket erbij wilt betaal je zo 25 euro erbij dus dan maar een kastje erbij voor kanalen die hier niet te krijgen zijn met een beetje sport

 3. Naast het artikel staat een foto van de advertentie en daar is zogenaamd de naam van de dienst met een (digitale?) doorzichtige viltstift onleesbaar gemaakt. Maar je kan gewoon lezen hoe de illegale dienst heet, gegoogeld en komt gelijk boven, 70 euro per jaar. Das nog is mooie reclame door Spreekbuis.

 4. Als de bestaande providers hun stuk willen maken moeten ze onder de prijs zitten wat de illegalen aanbieden. Eerlijk gezegd gaan ze niet doen want uiteindelijk telt de winst.

 5. Domme reactie: providers kunnen nooit lager gaan zitten dan illegale tv partijen, gewoonweg omdat illegale partijen geen cent betalen aan content.

  • Tja. Brutaal is het inderdaad. Maar dat zijn de “echte” aanbieders ook. ESPN heeft een zender in de basispakketten van aanbieders geforceerd, waardoor iedere afnemer de zogeheten “eredivisiebelasting” moet betalen, ook als je absoluut geen interesse hebt in die zender. Alleen Tele2 hield voet bij stuk en heeft daar keihard NEE tegen gezegd. Helaas bestaan ze niet meer.

 6. Nou ik gebruik het ook, en ja je kunt alles zien qua films en series. Bij onze Nederlandse providers betaal je een kapitaal en heb je maar een beperkt aantal zenders, en dan nog extra moeten betalen voor extra zenders, ik hoop dat de iptv nog lang blijft.

 7. Iptv is gewoon een goed alternatief naast de verplichte troep die je in NL krijgt voorgeschoteld, bv ik heb 0% intresse in voetbal dus die troep wil ik niet, ik wil Rugby maar dat wordt hier vrijwel niet aangeboden de legale alternatieven zijn bijna niet te krijgen hier vanwege uitzendrechten en zo, dus moet je helaas kiezen voor plekken als iptv.
  Maar goed, normale tv, in NL bijna niet mogelijk NPO, RTL en SBS groep bieden alleen maar troep aan, met veel dingen waar ik absoluut geen intresse in heb, wil ik dus een beetje leuke dingen kijken moet ik bij BBC first, one en two zijn, maar ja het aanbod wat je dan kan zien is beperkt, terwijl er veel meer is, bv sky pakket, itvx, heel graag maar helaas, Hulu zou ik ook best willen hebben, maar weer helaas. Dan heb je streaming diensten, tuurlijk er zijn best goede dingen maar soms mis je dan toch weer extreem veel, bv ik wil graag “Oz” weer eens kijken maar nergens te kijken zelfs niet op HBO (is wel van HBO) heeft iets met rechten te maken, je slaat steil achter over.
  Het probleem is dat in NL TV, streaming diensten maar ook bijvoorbeeld supermarkten bepalen wat wij kijken/eten/drinken, als je iets alternatief wilt of gewoon meer keuze wilt moet je er wel voor kiezen om naar alternatieven plekken te zoeken (ik heb het niet perse over de prijs, meer over het aanbod) je gaat dus op bezoek bij de buur landen en zo en ja je kiest voor zaken als iptv, ik ben best bereid 100 euro per maand te betalen voor een soort gelijk iets als iptv maar dan legaal.
  Nog iets mijn familie is half Frans, dus wij willen Franse tv, voor Rugby bv, tuurlijk de schotel op je dak, lelijk ding en toch weer beperkt, maar een pakket afsluiten in NL op de kabel/glasvezel niet mogelijk, iptv is dan weer ideaal.

 8. Iptv is net als hard drugs die de haven
  van Rotterdam binnen komen
  Dat geen eind aankomt
  Dit is nooit te stoppen
  Verlies jullie tijd niet
  Want zelf in mijn schuur geniet ik van de tv

 9. Als je alleen via Mediakastje Formuler.tv naar de duizenden FTA(FREE TO AIR)zal kijken oa de vele Duitse publieke/deelstaat/commerciële Omroepen die je ook via de Schotel FTA kunt ontvangen,en via streaming,en waar je voor maandelijks je abonnementskosten betaald aan je internet-provider,gezien kan worden,als Illegale IPTV ontvangst?.En daarnaast via de Digitale mediums oa Schotel-ontvangst en via de Formuler.tv met aangepaste software de duizenden buitenlandse Omroepen kunt ontvangen,en vaak uit je landen waar je oorspronkelijk vandaan komt,wij kunnen toch ook de BVN.nl overal in de wereld ontvangen via internet?.zEn via de Satelieten die via meerderen ronddraaien boven de aarde,de juiste Satelliet kunt opzoeken,en ook de BVN.nl kunt ontvangen.En u kunt niet zien in de huiskamers waar de mensen naar kijken en ontvangen,naar TV-Radio kanalen die voor je een belangrijke keuze is in meer kijkgenot!.En via internet kun via de internetradio globaal 20/40 duizenden radiokanalen ontvangen,zelfs de NPO/Commerciële en de Regionale radio-omroepen,en is dat dan niet illegale ontvangst?.Maar ook de vele Duitse/Oostenrijkse/Franse/Spaanse/Italiaanse/Amerikaanse/Engelse/Oostbloklanden/Aziatische landen/Nederlandse Antillen etc. etc.En is dat ook illegale ontvangst?.

 10. Wellicht is het tijd om te stoppen met moord en brand te schreeuwen en realiseren dat er dus een enorme behoefte is aan deze vorm van dienstverlening. Dit kan vast ook wel legaal geleverd worden als de handen ineen geslagen worden. Daar heeft iedereen baat bij.

  • Dat lijkt mij ook. Alle streamingsdiensten moeten samen gaan. En dan onderling uitzoeken van wie welke content wordt bekeken en zo het geld verdelen. Wanneer je dit voor 20 euro per maand aanbied krijg je er miljoenen abonnees bij wereldwijd.

  • @sunny.

   Dat kan dus niet.
   Gestolen goederen zullen altijd goedkoper zijn dan nieuw geleverd.

   Dus ook wordt het goedkoper zullen er illigale alternatieve zijn, al is het maar voor 1 euro goedkoper.

   Alleen de illigale zullen nooit iets afdragen en de legale wel

 11. Zelf gebruik ik een AppleTV om tv-streams op te bekijken.

  Uit de App Store heb ik een legaal programma gekocht waar ik zelf M3U8-streams aan kan toevoegen.

  Via een zogenaamde ‘sniffer’ (chromium-extensie voor browsers Chrome en Edge en andere op chromium gebaseerde) zoek ik de stream-adressen op van zenders die vrij uitzenden via het internet en die voeg ik vervolgens toe aan het programma op mijn AppleTV.

  Zo heb ik een breed, legaal extra aanbod van zenders die voor mij iets toevoegen.

 12. Er wordt minder post verstuurd dus we maken het duurder.
  De bewoners ruimen meer troep op in hun straat maar gemeentelijke belastingen omlaag gooien ho maar.
  Er wordt minder gerookt dus minder inkomsten en dus belasting omhoog.

  Precies hetzelfde als alle tv aanbieders. We gooien de prijzen omhoog omdat er minder gekeken wordt maar als er dan meer gekeken wordt gaat de prijs echt niet naar beneden.
  Tja ik snap wel dat mensen overgaan op iptv.

 13. Het gaat ook in eerste instantie niet zo zeer over de “free to air” zenders (de duizenden zenders die je ook via een schotel of via internet kunt ontvangen) maar meer over het illegaal streamen van content van bv Netflix, Viaplay etc. en de illegale toegang tot alle betaalde sport kanalen zoals Ziggo Sport en Sky etc. waar je mits aangeboden grof geld voor moet betalen. Het loopt inmiddels de spuigaten uit qua kosten daarom snap ik de keuze voor iptv wel maar mensen moeten zich wel realiseren dat als er bij de zenders en streaming diensten geen geld binnenkomt er in de toekomst weinig te kijken valt. Persoonlijk zit ik liever ook voor een dubbeltje op de eerste rij en denk ik ook dat het practisch onmogelijk is om iptv (in combinatie met VPN) moeilijk tot niet te bestrijden is. Het legaliseren van iptv zal ook heel lastig zijn omdat een abbonement simpelweg te duur zou zijn ( honderden zo niet duizend euries per maand) om alle licentie houders te compenseren.

 14. De reageerders hier stelen waarschijnlijk ook allemaal bij de zelfscan en vinden zichzelf daarna zielig. Je hebt geen recht om elk uur van de dag content te kijken. Dat is een privilege

 15. Belachelijk idd die prijzen. Ze zijn meer dan verdubbeld Gaan maar omhoog en omhoog. En daarnaast is niet eens alles terug te kijken. Wil je opnemen om toch terug te kunnen kijken kost het extra…dus…
  Ik wil ook graag iptv. Maar hoe weet ik welke betrouwbaar is…cq al een tijd bestaat en naw nog lang zal bestaan omdat het alles goed geregeld heeft qua servers en liefst vpn gebruikt?
  😜😁🙏

 16. Ik heb geen iptv, dat voorop gesteld. Maar ik snap de overweging wel. Door ziggo, kpn en de andere aanbieders wordt je opgezadeld met 90% zenders waar je niks aan hebt, maar waar je wel flink voor moet betalen.
  Zou het niet eerlijker zijn als ze je voor het “TV bedrag” punten geven, waarvoor je zelf zenders of pakketten kunt kiezen? Ik denk dat de overweging om illegaal te gaan dan voor heel veel mensen een stuk minder is.

 17. Het is toch logisch dat steeds meer mensen iptv vinden. De aanbieders van reguliere diensten kunnen wel klagen. Maar ze doen het zelf door alle versnipperingen en splitsen van content. Voorheen had ik Netflix, Videoland, prime video, viaplay en disney. Iedereen heeft de prijzen absurd verhoogt. Alles is onbetaalbaar geworden. Zolang aanbieders zulke hoge bedragen vragen en de content zo verspreid is. Zullen iptv aanbieders alleen maar nog groter worden.

 18. iedereen zou een abonnement illegaal moeten aanschaffen , een goede genade slag voor ziggo .
  ik wacht op een abonnement voor internet only
  meld me daarop gelijk aan.

 19. Netflix weer duurder nu 160 euro per jaar
  Disney 130 euro per jaar
  F1 180 euro per jaar
  KPN tv 300 per jaar
  Alles op gezegd nu voor 150 euro per jaar heb ik alles en nog 2000+ zenders
  Besparing van 500 euro per jaar niet gek toch

 20. Spreekbuis denkt brein hiermee te helpen maar eigenlijk resulteert dit het tegen over gestelde. Nu weten we namelijk dat we veel goedkoper tv kunnen kijken. Dankjewel spreekbuis haha

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*