Ideal en andere bekende betaalmethoden

Iedereen is eraan gewend geraakt om online aankopen te doen. Daarbij kun je vaak kiezen uit talloze betaalmethoden. Of je nu even iets in een webshop koopt of een factuur wilt betalen, het kan allemaal binnen een paar klikken. Met dank aan die stevige groei in online betalingen zijn er ook meer en meer methoden bijgekomen waarop je betalingen kunt doen. Daarvan zijn dit over het algemeen de veiligste en meest bekende.

Snelle online betalingen voor uitzendingen en nieuwsberichten

Wanneer je met veilige betaalmethodes online transacties doet is er over het algemeen niets aan de hand. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een nieuwsartikel online wilt kunnen lezen waarvoor je dient te betalen. Op de websites van veel grote kranten komt dit steeds vaker voor. Maar ook als je een bepaalde uitzending van iets wilt zien, kun je online snelle betalingen uitvoeren. Dat gaat vaak het beste mer onderstaande betaalmethodes.

iDeal

Of je nu iets koopt in een webshop, je energierekening online wilt overmaken of geld naar iemand wilt storten, betalen met iDeal is vrijwel overal mogelijk. Omdat dit de meest gebruikte digitale betaalmethode in Nederland is, zien we dat er jaarlijks miljoenen transacties worden gedaan voor in totaal miljarden euro’s. Veel mensen waarderen vooral dat het makkelijk, snel en veilig werkt.

Betalen via bankrekening

Als je ergens via je bankrekening wilt betalen, zoals met iDeal, maar wanneer dit niet wordt aangeboden, zijn er vaak veel alternatieve opties. Een goed voorbeeld hiervan is Trustly. Dit is een van origine Zweedse betaal aanbieder wiens applicaties op een vergelijkbare manier werken dan bij iDeal. Daarnaast zijn er nog een aantal betaalmogelijkheden die hetzelfde werken en op veel plaatsen zoals e-commerce platformen beschikbaar zijn, zoals Sofort en Klarna. 

Creditcards

Betalingen met creditcards zijn vooral enorm handig omdat je deze wereldwijd bijna overal kunt gebruiken. Datzelfde geldt online. Daarnaast zijn je aankopen bijna altijd voor een bepaalde periode verzekerd, en worden transacties direct verwerkt, terwijl er niet of nauwelijks bijkomende kosten zijn. Op de meeste Nederlandse websites kun je betalingen doen met creditcards als Visa en Mastercard.

Online wallets

Online wallets of e-wallets zijn om meerdere redenen erg makkelijk in gebruik. Allereerst kun je deze binnen enkele stappen aanmaken. Daarna kan er geld op wordt gestort, waarna je dit binnen een paar keer klikken kunt gebruiken voor online uitgaven. Online wallets zoals Neteller en Skrill worden op duizenden plaatsen gebruikt als betaalmogelijkheid, en alles kan verder volledig digitaal worden geregeld. Deze mate van gemak blijkt op veel mensen aantrekkingskracht te hebben, gezien de enorme toename aan actieve e-wallets.

Prepaid kaarten

De meeste mensen kennen prepaidkaarten wellicht vooral van de tijd dat we allemaal nog beltegoed gebruikte. Maar ze zijn er nog steeds en ook handig voor allerlei andere zaken. Bovendien kun je ze op veel plaatsen online en offline kopen, waarna je het bedrag wat je aanschaft weer kunt gebruiken om aankopen te doen. Een aantal bekende aanbieders van prepaid kaarten zijn Paysafecard en ecoPayz. Nog een bijkomend voordeel is dat je nooit meer geld kunt uitgeven dan er op de kaart staat die je hebt gekocht. 

Achteraf betalen

Een steeds vaker gebruikte betaalmethode is achteraf betalen. Het idee erachter is simpel. Wanneer je nog even het geld niet hebt om iets te betalen of gewoon eerst wilt weten of hetgeen dat je besteld hebt aan al je wensen voldoet, kun je kiezen voor de optie achteraf betalen. Vervolgens krijg je een aantal dagen te tijd om alsnog de rekening te voldoen, wat je bijvoorbeeld kunt doen met iDeal of een andere betaalmethode die wordt aangeboden. Omdat je op deze manier niet op je geld hoeft te wachten wanneer je een product terugstuurt als het niet past of niet goed is, zien we dat achteraf betalen de laatste jaren erg veel gebruikt wordt.