Hoofdredacteur Michel la Faille van Studio Alphen naar Omroep West

Michel la Faille maakt de overstap van Studio Alphen naar Omroep West. Bij de lokale omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn was hij hoofdredacteur. In zijn nieuwe baan bij de regionale publieke omroep van het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland gaat hij aan de slag als op de nieuwsredactie. Studio Alphen is één van de lokale omroepen waar Omroep West intensief mee samenwerkt.

Betrokken
De inmiddels 32-jarige Michel la Faille is al meer dan de helft van zijn leven betrokken bij de lokale omroep. Op 15-jarige leeftijd werd hij vrijwilliger en enkele jaren later trad Michel in dienst als eindverantwoordelijke voor de nieuws- en sportredactie. Sinds 2013 is de geboren en getogen Alphenaar de hoofdredacteur.

Vakkundig
“In de jaren dat Michel voor Studio Alphen werkt, is de omroep geprofessionaliseerd tot een gewaardeerde en vakkundige lokale publieke omroep. We vinden het heel jammer dat Michel weggaat als betaalde kracht, maar we gunnen hem absoluut die verdiende nieuwe stap in zijn carrière. En hij blijft vrijwilliger, dus hij blijft behouden voor de omroep”, reageert voorzitter Ben Schuttenbeld. “Voor mij is Omroep West niet nieuw. Sinds 2013 werk ik bij West op zaterdagen als sportjournalist, dat doe ik naast mijn werk bij Studio Alphen. Ik ga daar nu op de nieuwsredactie aan de slag”, aldus Michel la Faille.

Redactionele basis
Het bestuur van Studio Alphen heeft Mike Mourits (29) aangesteld als de nieuwe eindverantwoordelijke voor de nieuwsredactie. Net als Michel is ook Mike op jonge leeftijd (17 jaar) begonnen bij de lokale omroep. Hij is inmiddels twaalf jaar actief voor Studio Alphen, waarvan de laatste zeven jaar in dienstverband. Sinds 2014 vormt Mourits samen met La Faille de redactionele basis van Studio Alphen. “Ik denk dat ik namens iedereen binnen de omroep spreek als ik zeg dat we Michel heel dankbaar zijn voor zijn inzet in de afgelopen jaren. De ontwikkeling van Studio Alphen valt in grote mate toe te schrijven aan hem”, zegt Mike Mourits. “Samen met de geweldige groep vrijwilligers ben ik ervan overtuigd dat we die ontwikkeling nog verder kunnen doorzetten in de komende jaren.”

Samenwerking
Omroep West en Studio Alphen werken nauw samen in het Regionaal Nieuws Netwerk (RNN). Dit is een samenwerkingsverband tussen Omroep West en lokale omroepen in het noorden van Zuid-Holland. Sinds 2017 wisselen de circa vijftien deelnemende omroepen verhalen, mensen, kennis en middelen uit.

3 Comments

  1. Nou, die scheiding in Zuid-Holland is eigenlijk juist best wel logisch als je zou kijken naar leefomgeving. Daarmee is Rijnmond eigenlijk een volwaardige streekomroep in de laag van regionale omroepen. En ik denk ook dat je in de samenvoeging van de regionale en lokale omroeplaag. Waarmee die laatsten wellicht nog zouden kunnen blijven bestaan als lokale redacties, uitgezonderd de vooruitstrevende paar lokale omroepen die staan voor een degelijke grote streek/regionale leefomgeving dat die juist opgewaardeerd zouden kunnen worden naar de laag van regionale omroep.

    Zo is RTV Noord voldoende voor de provincie Groningen en heeft Friesland echt een eigen identiteit die af kan met 1 regionale omroep + lokale redacties, maar bijv. een Overijssel zou je prima kunnen opdelen in Zwolle/Kop van Overijssel, Deventer/Salland en Twente.

  2. Omdat Zuid-Holland verreweg de meeste inwoners heeft, 3,7 miljoen. Alleen Gelderland (2,1 mln), Noord-Holland (2,9 mln) en Noord-Brabant (2,6 mln) komen een beetje in de buurt. Alle overige provincies hebben veel minder inwoners, 5 hebben er minder dan 1 mln en 3 zitten net boven 1 mln.
    Zo heeft ZH bijna 10 x zoveel inwoners als Zeeland.
    ZH heeft evenveel inwoners als Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Zeeland samen opgeteld.

  3. Het is helemaal anders. Regionaal is niet hetzelfde als lokaal. Regionaal is Omroep West en lokaal is Studio Alphen. Zelfde als in Noord Holland. RTV NH en de lokale omroepen zoals Haarlem105, MeerRadio etc.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*