‘Honderd jaar radio’ op De Perstribune van MAX

Het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX op NPO Radio 1 staat komende zondag in het teken van honderd jaar radio én van BMX. Te gast zijn oud-omroepbestuurder Jan Westerhof en de zusjes Laura en Merel Smulders.

Jan Westerhof, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, maakte een imposant boek over een eeuw radio in Nederland. In het boek wordt stilgestaan bij opvallende radioprogramma’s, -makers en -gebeurtenissen van de afgelopen eeuw, waaronder Radio Oranje, Ochtendgymnastiek en de Waterstanden. Maar ook bij de historische sportverslagen van Theo Koomen, Ronflonflon (met Jacques Plafond) en de successen van Edwin Evers. Westerhof zelf was jarenlang ‘directeur Radio’ van de NPO. Ook was hij geruime tijd radioverslaggever.

Laura en Merel Smulders, te gast in het sportuur van De Perstribune tussen 13.00 en 14.00 uur, blinken uit in het BMX’en, in de volksmond ook wel eens ‘fietscross’ genoemd. Bij het WK in Baku dit jaar werden ze eerste en tweede. Voor Laura was het haar tweede wereldtitel. In 2012 won ze ook al brons op de Spelen van Londen. Haar vier jaar jongere zusje Merel is ook zeer talentvol; zij won al een aantal wereldtitels bij de junioren.

In De Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen verder stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het verleden en bij de mediatrends in het heden. Deze week onder meer aandacht voor opvallende radiorecords.

De Perstribune wordt ook zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.

MAX: De Perstribune
Zondag 4 november
Tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1
www.maxvandaag.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*