Hoe mobiel zijn omroepen?

Shula Rijxman (NPO) gaf onlangs aan meer op alle platformen aanwezig te willen zijn. Spreekbuis.nl deed een ‘mobile check’ of alle omroepen daar momenteel wel klaar voor zijn.

Nederlanders internetten steeds meer via mobile devices. Een optimale ervaring via kleine schermen is daarom van evident belang. Toch is 67% van de omroepwebsites nog gebruiksvriendelijk voor de smartphonebezitters. Opvallend is dat websites van nieuw gevormde omroeporganisaties waaronder KRO-NCRV geen responsive design hebben. De website van Omroep Max is ook nog niet ‘mobile ready’, waardoor vooral de oudere kijker niet makkelijk de kleine letters kan lezen. Door op het scherm ‘te pinchen’ is het uiteraard mogelijk om in te zoomen. Dit geeft –vooral voor ouderen met slechter zicht- geen optimale gebruikservaring. De Moslim Omroep-website is ook nog niet ‘mobile ready’; te druk met interne ruzies? Bijna alle regionale omroepen (77%) hebben hun website wel mobiel vriendelijk gemaakt. Alle tv-uitzendingen zijn via de geoptimaliseerde website en mobile app van de NPO goed te bekijken.

 

Overzicht omroepen mobile ready?
AVROTROS J
BNN J
BNN-VARA J
BOS N
EO N
BVN J
HUMAN N
IKON J
Joodse Omroep N
KRO N
KRO-NCRV N
Omroep MAX N
Moslim Omroep N
NCRV N
NOS J
NTR N
OHM N
PowNed N
RKK N
VARA N
VPRO J
Omroep WNL N
Zvk N

 

Regionaal
Omroep Brabant J
Omrop Fryslân J
RTV NH J
RTV Utrecht J
RTV Noord J
Omroep Flevoland J
RTV Rijnmond N
Omroep Gelderland J
RTV Drenthe N
RTV Oost J
Omroep Zeeland J
Omroep West N
L1 J

*Voor deze ‘mobile check’ is een iPhone 5 met Safari browser en Samsung Galaxy S3 met Chrome-browser gebruikt. Eventuele mobile apps van omroepen  zijn niet in het overzicht meegenomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*