Hoe kun je geld besparen op je Muziekstreamingdiensten?

Tegenwoordig is de keuze hierin alom; bij BravoKorting vind je een overzichtelijke lijst met
de goedkoopste streamingdiensten.
Aangezien er zo veel diensten voor het streamen van muziek bestaan is het handig, voordat je een abonnement afsluit, om jezelf eerst eens af te vragen waar je precies naar op zoek bent? Wil je absoluut geen reclame of onderbrekingen tijdens het luisteren? Wil je liever online of vooral offline muziek luisteren? Houd je van een specifiek muziekgenre dat niet behoort totde main stream muziek? Aan de hand van deze vragen krijg je voor jezelf een duidelijker

beeld van het type streamingdienst en soort abonnement dat het beste bij jou past. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan onbeperkt muziek luisteren: als je een abonnement neemt, betekent dit dat je maandelijks een bedrag betaalt om muziek te kunnen luisteren waar en wanneer je maar wilt. Ben je een beetje huiverig voor de kosten die zo’n abonnement met zich meebrengt en ben je op zoek naar manieren om extra te besparen?

Lees dan snel verder en ontdek op welke manieren je geld kunt besparen op je streaming abonnement en er toch het maximale luisterplezier uit kan halen.

  • Maak gebruik van een proefperiode

Als je voor het eerst gebruik wilt maken van een muziek streamingdienst kun je vaak

profiteren van een zogeheten proefperiode. Vaak gaat het hier om een periode van een maand waarbij je geen abonnementskosten betaalt. Let op: zodra de proefperiode er op zit wordt het abonnement automatisch omgezet naar een regulier abonnement. Hier komen we verder in dit artikel nog op terug.

  • Neem een jaarabonnement

Nog een manier om te besparen op het luisteren van muziek via streamingdiensten is het nemen van een jaarabonnement: je betaalt direct het abonnementsgeld voor een heel jaar in plaats van maandelijks een bedrag. Dit lijkt in eerste instantie een groot bedrag, maar als je het verdeeld over 12 maanden komt het bedrag wat je in dit geval maandelijks kwijt zou zijn lager uit. In de meeste gevallen is het dus goedkoper om een jaarabonnement af te sluiten.

Sommige streamingdiensten bieden na de proefperiode de eerste maanden het abonnement tegen een aantrekkelijke prijs. Reken in dit geval eens uit wat je dan jaarlijks kwijt zou zijn aan abonnementskosten en vergelijk deze met de kosten van een jaarabonnement zodat je zeker weet dat je nooit te veel betaalt.

  • Kies de goedkoopste variant

Lees voordat je een abonnement op een muziekstreamingdienst alle verschillende soorten abonnementen goed door. Om geld te kunnen besparen kun je het beste kiezen voor het basis abonnement. Houd er in dit geval wel rekening mee dat het luisteren van muziek niet geheel reclamevrij zal zijn. Wil je absoluut geen reclame? Bespaar dan op de hogere kosten en sluit je abonnement extra voordelig af met de kortingen op BravoKorting.nl.

  • Deel het abonnement met vrienden

Bij de meeste streamingdiensten is het mogelijk muziek te luisteren op meerdere apparaten tegelijk. Mag je bijvoorbeeld op maximaal 5 schermen tegelijk de streamingdienst gebruiken? Deel dan de kosten met vrienden of huisgenoten en bespaar zo op de abonnementskosten.

Geen zin in gedoe met het delen van je account? Dan kun je er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten waarbij je op maximaal 1 apparaat gebruik mag maken van de streamingdienst. Deze abonnementsvorm is vaak lager geprijsd.

  • Let op de einddatum van het abonnement

Loopt je gratis proefperiode bijna ten einde? Vaak wordt dan automatisch de proefperiode omgezet in een regulier abonnement met bijbehorende kosten. Wil je dat niet is het

belangrijk dat je de einddatum onthoudt en je account tijdig opzegt om geld te besparen. Heb je eenmaal een abonnement afgesloten? Lees dan goed de voorwaarden door met betrekking tot de opzegtermijn van je abonnement. Zorg dat je deze tijdig opzegt. Doe je dat niet, dan kan het namelijk zomaar zijn dat je nog een extra maand moet betalen.

Al met al hoeft het streamen van muziek helemaal niet duur te zijn. Kies het abonnement dat op jouw wensen aansluit, beperk de maandelijkse kosten door de tips hierboven en geniet van eindeloos muziek luisteren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*