Hoe illegale IPTV-Netwerken opereren

In een tijdperk waarin digitale streamingdiensten de entertainmentindustrie domineren, wint een zorgwekkende trend aan kracht: illegale IPTV-streamingdiensten. Al eerder bleek dat ruim een miljoen Nederlands gebruik maakt van illegale tv-diensten. Deze schimmige netwerken bieden toegang tot een schat aan televisiecontent zonder toestemming van de rechthebbenden, en vormen een directe uitdaging voor zowel contentmakers als legale streamingplatforms.


Illegale IPTV-diensten maken gebruik van verschillende methoden om content te verzamelen, vaak door het rechtstreeks onderscheppen van live televisie-uitzendingen, inclusief premiumkanalen. Geavanceerde decoders en speciaal geconfigureerde set-top boxes worden ingezet om gecodeerde signalen te kraken. Daarnaast wordt internetpiraterij ingezet om via gehackte accounts content te bemachtigen.

Deze diensten worden gepromoot via sociale media, forums en speciale websites, vaak met abonnementsmodellen die veel goedkoper zijn dan die van legitieme aanbieders. Ze bieden een gebruiksvriendelijke interface om een breed publiek aan te trekken, vaak zonder de risico’s te onthullen die gepaard gaan met het gebruik ervan, zoals blootstelling aan malware en datalekken.

Acties tegen illegale streamingdiensten
Contentproducenten en distributeurs hebben de strijd aangebonden met deze illegale praktijken door juridische actie te ondernemen. Dit omvat rechtszaken en het verkrijgen van bevelen om websites die dergelijke diensten aanbieden te blokkeren. Daarnaast is er een toenemende samenwerking met wetshandhavingsinstanties om dergelijke netwerken op te sporen en te ontmantelen.

Een belangrijk onderdeel van deze strijd is het verhogen van het publieke bewustzijn over de gevaren van het gebruik van dergelijke diensten. Educatieve campagnes richten zich op het informeren van consumenten over de risico’s en de impact van hun keuzes op de entertainmentindustrie.

De opkomst van illegale IPTV-streamingdiensten is een complexe uitdaging die een gecoördineerde respons vereist. Stichting BREIN verzorgt in Nederland namens haar aangeslotenen (onder meer makers, uitvoerende kunstenaars, uitgevers, producenten en distributeurs van muziek, films, series, boeken, geschriften, beeld en games) de handhaving tegen piraterij. Terwijl de technologie en methoden van piraterij evolueren, blijven ook de inspanningen om deze activiteiten te bestrijden zich ontwikkelen. De sleutel tot succes ligt in de combinatie van juridische, technologische en educatieve inspanningen, gericht op het beschermen van zowel de rechten van contentmakers als de belangen van consumenten.

44 Comments

 1. Ik luister en kijk al globaal illegaal via mijn Schotel naar de duizenden Radio/TV kanalen.Alleen heb ik het voorrecht en de keuze vrijheid om zelf te kunnen bepalen,waar mijn affiniteit naar uitgaat.In zowel luister en muziek-beleving.Die ik (illegaal) via FTA(FREE TO AIR) kan ontvangen,zonder abonnement.Oa de vele Duitse publieke-deelstaat/commerciele omroepen.IK lift mee via de Duitsers inwoners die ook 60 euro per maand betalen aan de verplichte omroep-bijdrage.En dat kan volgens de Universele Europese Verklaring de Rechten van de Mens(art 10) de vrijheid in het ontvangen van de vrije nieuwsvergaring.En dat gegeven mag niet bepert worden door Overheden en de Plaatselijke Overheden.Met andere woorden,ze hebben met hun tekkels van de Schotels af teblijven.We leven niet in Noord-Korea en andere landen,die héél vee beperkingen geven in de vrijheid ontvangst van anders denkende.De bekende Schotelverboden in Nederland,alleen als er sprake is: van een onveilige situatie,en dat kan heel divers zijn,vastgelegd door de Hoge Raad,kunnen schotelverboden opgelegd worden.Vooral de bekende horizon-vervuiling als argument vaak gebruikt. Maar ik als schotel-deskundige,gééf aan die vele ontelbare Zonnepanelen op de Daken,in vooral woongebieden dat zijn de laatste jaren de horizonvervuilers.Maar als er geld verdienet kan worden,dan worden de Burgers wakker,en dan heeft de schotel een ander aanzien gekregen.Of je een schotel mooi of lelijk vindt.is niet meer relavant,als jezelf je daken vol heb liggen met die afschuwelijke blauwe kleur.Maar als je betaalt via de provider aan een pakket,IPTV,en daarnaast via het bekende kastje wat vaak te bestellen is:via Internet-aankoop.Dan kijk je toch niet helemaal Illegaal?.Mijn advies koop een satelliet-vlak-antenne,praktische bijn onzichtbaar te plaatsen.Via: Selfsat.com.met div mogelijkheden,aan het raam/kozijn/balkon via een tegelvoet en paaltje,en via de nieuwste Flat-kabel onder het raam binnen in je woonlocatie,zonder boren etc.je smart-tv aan te sturen.Vele 4K UHD platte tv’s bezitten een ingebouwde satelliet-receiver,en via het menu: kunt u de schotel afstellen via de sterkte van het ontvangen signaal.Ik gebruik de BVN.nl FTA ontvangst om mijn vlakantenne-af te stellen.Daarnaast is Satelleit-ontvangst super in de ontvangst van div. satellieten,vooal nieuwe Caravans/Campers en losse schotels worden héél gebruikt als camping-schotels.En een losse schotel kunt ook weer via u woonlocatie gebruiken.Maar de schotel moet wel vrij naar de satellieten kunnen kijken,want de meeste staan 38.000 km boven de Evenaar,en met 11.000 km/h draaien ze rond de aarde,Maar gezien deze techniek blijft u houden van ontvangst.Zender-keuze vrijheden is nog nooit zo’n belevenis met Schotel-ontvangst.Doet uw voordeel mee.

 2. aanvulling:voor die lezers die de Duitse taal beheersen.via: youtube.nl (tik in) Besuch bei SES Astra in Luxemburg-hier werden die ASTRA SATELLITEN betreut.Geeft weer waarom u de vele Radio/Tv zenders kunt ontvangen.

 3. sorry van die ingeslopen tikfouten.Maar ik ben herstellende van een aangereden E-Bike ongeval.En vooral geestelijk en fysiek een enorme terugval heb ondervonden.Vooral het gebruik van je smart-phone tijden het verkeer-deelnemen oa achter het stuur van je auto etc. is een enorme plaag geworden.En dat maakt ook dat de kosten van herstel via mijn Rechtsbijstands-verzekering weer worden verhaalt op de tegenpartij.Afgelopen jaar heb ik globaal voor 10.000 euro uitgegeven om toch mobiel te kunnen blijven.Uit eigen opgebouwde vermogen,door de verkoop van een eigen woning.En al die dagelijkse aanrijding en auto’s liggend op de kop in de sloot,of de auto-wegen blokkeren,dat kost de verzekerings-deelnemer steeds meer premie.Ook het terughalen via een Rechtsbijstand-verzekering kost een vermogen.En daarom moeten de zorg-verzekeraars/autoverzekeraars volgend jaar enorm veel betalen aan de opgelopen kosten te kunnen voldoen,en verdisconteerd in onze premie-betalingen.

 4. Ook ik maak graag gebruik van de “illegale” IPTV Diensten. Dit is vooral om familie uit Zuid Amerika hun eigen programma’s te laten kijken. Voor onszelf heb ik abo’s bij Netflix, HBO en Disney. Dus niet iedereen maakt vreselijk misbruik via IPTV, ik geef toe dat ik soms ook wel eens het nieuws uit de VS kijk of een programma op BBC.

 5. Dat er illegaal zal worden gekeken,heeft ook de oorsprong dat vele medela nders keken naar hun eigenland taal uitzendingen, vooral via div. Satellite.Maar door te weinig wetskennis en het recht van ontvangst inzake vrije nieuwsgaring.En ook met schotel verboden werden opgezadeld.Maar is een zeer mooie techniek om vooral bij Flat-gebouwen om gebruik te maken,via:Google.nl(tik in) GSO techniek of GSO installatie,geeft weer via centrale geplaatste schotels op het dak,en bijna onzichtbaar te zien.En enkele woningbouwcor en VeV vereniging van eigenaren hebben het licht gezien, door de globalisering van de bewoners,een mooie oplossing voor het aanzien van Flat-gebouwen te behouden.En dat voorkomt het illegaal kijken.

  • Er is toch niets illegaals aan de ontvangst van ongecodeerde satellietsignalen? Het artikel gaat over internet IPTV. Betalen voor ontvangst van de commerciele zenders die je doodgooien met reclame, hoe raar is dat. Heb je een smart TV ?, zeg het op en je kunt van wat je bespaart gemakkelijk een streaming abonnementen (NPOplus en anderen) betalen”

 6. IPTV laat ik zeggen piraterij bestaat al sinds de dag dat je moest gaan betalen om te kijken. Dus dat is niks nieuws. Het is toch raar dat als je origineel neemt. Je meer kwijt ben en veel minder krijg. En nog in veel minder kwaliteit. Daarnaast is het toch gek dat een zender moet betalen om via bv kpn uit te zenden en jij als consument ook moet betalen. Dat is dus ouderwetst. Teven gaan steeds meer zenders zelf streamen via internet. Maar welkom in Europa je moet wel een VPN hebben als je Duitse zenders wil zien moet je een Duitse IP adres hebben mmmm dat noem men Europa fuck it. Dus je betaal meer je krijg minder kwaliteit en als je 4K ken krijgen moet je nog meer betalen als het er al is. Terwel met IPTV wel 8k en ultra 8k word aangeboden. Men wil een markt in stand houden die uit de stenetijdperk kom. En oude verdienmodel. Kijk naar muziek. Dat kan je overal gebruiken kost tussen de 10 a 14 euro en er zijn maar drie aanbieder die er toe doen. Word er nu nog echt cd gebrand ja als je een oude auto heb waar je niet kan streamen maar dat wordt steeds minder. Dan kom je bij sport het is een volks sport maar het is gewoon een ordinaire verdienmodel geworden. En de de film industrie word te duur en je heb te veel aanbieders dus dat speel de piraterij ook weer in de hand. Of het weer binnen halen via oude vertrouwde manieren. Dus door de hebberigheid en als je verbeterd moet je meer betalen zodat de aandeelhouders weer meer krijgen die tijd is voorbij. En genoegen nemen met een bepaalde winst doen ze ook niet dus ja. Dan is er een oorlog in medialand. Origineel met hebberige aandeelhouders. Of de piraterij tja dan word het een spel. En ja dan klagen de originele aanbiedt huilend en zielig naar brein de overheid justitie als kleine baby’s die men hun rammelaar af pakt. Te zielig voor wordt. Word goedkoper of bied meer voor het zelfde geld in plaats je eindcijfers op te krukken voor die verwende aandeelhouder die nooit genoeg hebben.

 7. Ja kijk , dan moeten providers kpn ziggo en sommige overige diensten hun prijzen verlagen , natuurlijk ben ik zelf geen voorstander van illegale tv.
  Maar bedragen gaan steeds omhoog waardoor ziggo kpn bijna straks ook niet meer te betalen is.

 8. Ik heb er al een paar keer naar gekeken om iptv te nemen. Het is 1 wirwar aan betaalmuren geworden om tv te kijken. Is toch ook niet gek dat mensen dan alternatieven gaan zoeken.

 9. Als nu eens in NL een beter aanbod kwam, een beetje sport kijken zit er niet, alleen maar die bagger voetbal. Daarnaast is het aanbod op tv van allerlei programma’s verschrikkelijk, hersens dodende troep en niks nuttigs, zelfs comedy is al niet te pruimen. En het nieuws is altijd beperkt en loopt achter op de werkelijkheid.
  Ik wil gewoon bijvoorbeeld Rugby kijken maar dat is niet mogelijk in Nederland, goed de 6 nations en WC worden getoond maar dan wordt er weer onzinnig door heen geluld je kunt de scheidsrechter niet eens horen. En dan al die reclame totale bagger en oninteressant voor mij als doelgroep.
  Daarnaast is mijn levenspartner niet Nederlands dus wil ik ook TV kunnen kijken van uit haar thuis land, ja in NL kun je wel pakketten kopen van uit bij voorbeeld midden oosten of zo maar daar heb ik geen zak aan.
  Wanneer worden we eens echt 1 EU?

  • Klopt en straffe kost is dat je via Vtm app veel zaken niet kan bekijken gezien je in buitenland bent en via de app van Telenet wel kan zien. Begrijp wie begrijp kan 😂

 10. Toch wel apart, dat het populair is, terwijl je weet, dat je eigen IP-adres (VPN werkt niet) bekend is bij criminelen en, als die opgepakt worden, ook bij justitie.

 11. Er wordt in het artikel niet echt ingegaan hoe deze organisaties nou daadwerkelijk opereren. Dit klinkt meer als een propaganda artikel geschreven door Brein. De daadwerkelijke risico’s die worden benoemd zijn ‘blootstelling aan datalekken en malware’. Dit is erg oppervlakkig en ongegrond. Zijn hier voorbeelden van?

  Ook zou het interessant zijn om in te gaan op de vraag of het strafbaar is om deze dienst af te nemen en welke straffe daar dan op zou staan EN of dit in de praktijk daadwerkelijk gebeurd.

 12. Wij zijn inmiddels alle streamingdiensten eruit aan het gooien. Het is niet alleen een wirwar, maar de prijzen zijn niet in verhouding voor wat je krijgt. Probleem is dat we totaal geen idee hebben hoe je een iptv kan kopen. Maar we zijn wel echt klaar met die kapitalistische door aandeelhouders gedreven bedrijven die puur en alleen meer winst en meer macht willen.

 13. Ik kijk ook iptv. Aanbod van aanbieders is zo slecht. En wil je wat extraas kan je er weer voor betalen. Sodeflikker op. Tv is al zo slecht. Dus dit is een goede oplossing. Doorgaan zo met illegale tv aanbieders. Heb je tenminste meer keuze voorweinig geld. Ziggo is alleen zo duur omdat ze dat klote ajax sponsoren en dat van ons geld!!😡😡😡

 14. Ik kijk ook iptv maar heb wel en betaal ook een tv basis abbo bij een bekende internet provider dus als te daar is mee zouden beginnen en wat mij betreft verplichten en stop dan met dat gedram. Of die internet tv aanbieders moeten de kanalen keuze vergroten voor een bepaald bedrag dan is het wat anders

 15. Vele EU lidstaten hebben hun publieke omroepen afgeschermd.heeft te maken met auteurs uitzendrechten.De Duitse inwoners kunnen de NPO/Commerciële omroepen niet ontvangen.Maar als schotel bezitter kan ik geen Oostenrijk/Zwitserland/Italie/Frankrijk etc.ontvangen.Maar evt via een omweg via een Kodi kastje, kun je ook vele zenders ontvangen, maar dat is illegaal streamen.

 16. Kan iemand mij uitleggen waarom RTL en SBS6 hun programma’s (met reclame) niet ook live online streamen zoals NPO wel doet? Ik kan ze wel zien via NL ZIET.

 17. Maak het iptv gebeuren onibteresant.net zoals het massaal vroeger illegaal downloaden van muziek. Met o.a. de betaalbare of gratise versie, loont het niet meer om muziek illegaal te downloaden.
  Neem een twintigste van de prijs en bied ons honderden kanalen, en iptv sterft zo.
  Maar ja, die aandeelhouders hebben nooit genoeg en maken alles kapot. En die sport maakt alles peperduur.

 18. Waarom zou je illegaal zou kijken!.Ziet via:youtube.nl (tik in) SNIPE Air (Full English Version) Satelliet-vlakantenne met WiFi het nieuwste model en met automatische Satelliet-zoek system.Voor het ontvangen van duizenden Radio/TV kanalen.

 19. Ik kijk ook via iptv veel meer te zien dan wat ik hier via de kabel kan zien,
  want in België buiten de klassieke aanbieders van Telenet, Proximus, of Orange kan je niet kiezen naar wat je kijkt en de videotheek is heel beperkt naar films die ze al,
  100000 keer hebben herhaald.
  En wat ze tonen is dan ook nog eens troep waar je niet zit op te wachten.
  Wie kijkt er nu naar Snackmasters, of naar de verraders, of naar Klopjacht, of naar de Verhulstjes, of de tafel van Gert of naar de zoveelste herhaling van FC De Kampioenen wie zit daar op de wachten?

  Het enige waar iedereen naar kijkt, is de slimste mens in België omdat het grappig,
  en een heel intelligente kwis is.

  Als je iets van sport of films wil zien moet je overal extra voor betalen en niet een klein beetje.

  Ik heb tv-formats gezien uit het buitenland waar ze zelfs al 2 à 5 jaar voor zijn op hier.

  In het begin van VTM hadden ze nog leuke en mooie programma’s, maar nu is alles veel te plat en te commercieel.

  Dus geef mij maar IPTV.

 20. Staan ze daar nu echt van verstelt? De legale streamingdiensten trekken op nie veel he. Zeer klein aanbod die veel te traag verfrist word. Totaal zijn prijs niet waard. Geen wonder dat er dan illegaal gekeken wordt he. En het is echt geen oplossing om 10 streamingdiensten te betalen. Moest er een platform zijn waar je alles van films en series kan bekijken en die ook regelmatig update met de nieuwste films en series dan zou ik daar geen probleem mee hebben om daarvoor te betalen (indien betaalbaar voor de gewone mens natuurlijk). Maar ja dat bestaat niet dus fuck off hebberige wolven. Ik kijk illegaal zolang het kan.

 21. Denk dat mensen naar alternatief gaan zo als iligaale IPTV. Om dat de ziggo KPN gewoon belachelijk duur zijn voor wat je krijgt en als dan ook nog een netflix of dergelijk er bij wil loop al gouw best in de papieren. Gebruik al jaren IPTV voor kleine 70€ per jaar nooit probleemen en daar voor krijg alle ziggo sport ESPN Viaplay en nieuwste films ENZ. Als dat alemaal bij Ziggo Kpn moet bestelen betaalt een vermogen met andre streamings diensten er bij.

 22. Daarnaast is via de schotel nog een voordeel tov de IPTV zowel legaal/illegaal,door de groter bandbreedte’s en data snelheden,de nieuwste digitale 8 K UHD alleen via de schotel te ontvangen tov IPTV.Via: 8 K 120 Hz demo by NHK Japan,via:YouTube.nl.En via IPTV is er sprake van 1080i:halve beeld-techniek/eerst 540 beeldlijnen op de A lijnen en dan 540 beeldlijnen op de B lijnen geeft een raster.Bij de Schotel ontvangst, zijn er div zenders te ontvangen in de 1080p progressieve scan/50 echte beeldlijnen per seconde en daarnaast geen bandbreedte van 12 MB maar van 20 MB en dat geeft een totale betere beeldkwaliteit.Dan IPTV format.Glasvezel kan die techniek ook doorgeven, maar die geeft het door licht-impulsen, voordeel geen beeld-kwaliteit verlies tov de coax-kabel,maar dan moet de glasvezel naar je meterkast in je woonlocatie zijn aangesloten.zover mij bekend is,dat die Kodi kastjes een veel betere beeldkwaliteit geven, en zijn meer doorontwikkeld voor het weergeven van de 1080p en 4 k ultra HDTV format.En daarom kan ik me wel voorstellen dat gezien ook de vele aankoop van de zeer dure 4 K Uhd platte TV,ook kiest voor de beste beeld format via illegaal ontvangst.Vooral LG OlED 4 K ultra vraagt om de beste beeld format.En dan heeft ook ontvangst via de Schotel wel een groot voordeel,maar betreft betaalt.Via:HD-PLUS.DE pakket te koop de plaatsen/Kleve/REES en meer Duitse grensplaats te kopen, oa bij Saturnus en meerdere Duitse elektronica-ketens te kopen.En via een insteek-module en via een insteek opening in je 4 K platteTV en via de Schotel geeft dat het mooiste beeld-format.Het alternatief voor illegaal Iptv ontvangst.

 23. Geachte Redactie:bedankt voor het plaatsen van mijn exakte waarheden inzake ontvangst via de Schotel van vooral technologisch – aspecten.Het zal taalkundig/letterkundig niet helemaal juist zijn,maar het om de inhoud.Verder heb ik heel weinig affiniteit, met die negatieve reaktie’s

 24. alternatief voor Schotel-ontvangst is in de vrije verkoop legale IPTV ontvangst via Google.nl (tik in) Formuler Z 11 Pro Max voor 159 euro te koop oa via internet aankoop,een aanrader voor super beeldverwerking van het hoogste niveau,maar ook voor 4 k ontvangst.Ik blijf bij ontvangst via mijn Schotel en via mijn LG OLED platte TV met ingebouwde Satelliet-receiver.En vooral in de ontvangst van de vele FTA(FREE TO AIR) Satelliet omroepen. En vooral in 25 jaar héél veel geld bespaart,inzake géén betaal Tv abonnement nodig.Een aanrader voor de komende Feestdagen etc.In de zeer goede kwaliteit van vooral de Duitse publieke/Deelstaat en ook met de vele Engelse via de Astra 3 TV onroepen.En dat is belevenis van uitzondelijke klasse TV ontvangst.

 25. Waarom illegaal kijken,als u via de div.Astra Satellieten duizenden/radio zenders zowel in FTA als betaal tv kunt ontvangen.Via: youtube.nl (tik in0 How does Satellite Television work?|JCT # 11:geeft uitleg en (tik in) Hitech in Space(SES Astra) geeft de opbouw van de Astra Satellieten en via Google.nl Guyana Space Centre Kourou,Frans-Guyana,waar de Astra Satellieten worden gelanceerd: en SES Astra kunt u waarnenen via Lynsat wat u kunt ontvangen en via meerdere info-bronnen.Er staat iets moois tussen de Hemel en de Aarde Satelliet-ontvangst.

 26. mijn hobby als voormalig FEEDHUNTER(ziet via Google.nl) wat betekend FEEDHUNTER,er gaat een wereld open in de ontvangst van nieuws en vooral de technologische ontwikkelingen etc.Maar ook alles wat met Satellieten te maken is;zowel in de ontwikkelingen,maar ook de ISS banen rond de aarde,en ziet ook de wording van de dag-en de nacht,in de wereld.Via :www.n2yo.com Grafische voorstelling waar de space-ISS bevind.Maar ook de snelheid,en de banen die te volgen zijn.En die ingezonden exakte waarheden zijn toch van een ander niveau,dan die negatieve ingezonden reaktie’s!.Huidige leeftijd van 79 jaar.Maar jong van geest.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*