HilversumTV in teken van oorlog en bevrijding

Dit jaar is het 74 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Videoplatform HilversumTV brengt daarom de meest aangrijpende Nederlandse documentaires, films, reportages en dramaseries over de verschikkingen van deze oorlog nogmaals onder de aandacht. Vooral in deze tijden van oorlogsconflicten in het buitenland, maar ook de onrust en aanslagen binnen Europa, is het goed om de verworven vrijheden in Nederland te realiseren.

Op deze pagina van het HilversumTV staan reeds tientallen uitzendingen met de 2e Wereldoorlog als hoofdthema. Komende weken zal de pagina regelmatig worden aangevuld.

Over HilversumTV
HilversumTV verzamelt de mooiste uitzendingen van de publieke omroep van de afgelopen 65 jaar en biedt deze via web en de gratis apps aan in een overzichtelijke vormgeving. Een eenvoudige zoekfunctie brengt honderden top-programma’s van toen binnen handbereik. De komende tijd wordt het aanbod regelmatig verder uitgebreid. De vandaag gelanceerde eenvoudige Android- en iPhone apps maken het kijken nog toegankelijker. Door middel van pushberichten kunnen kijkers op de hoogte blijven van nieuw toegevoegde tv-programma’s, thema’s en tv-specials.

Platformen
HilversumTV is direct te zien op www.hilversumtv.nl en gratis te downloaden voor Android en iOS (iPhone/iPad). Door middel van AppleTV en Google Chromecast is HilversumTV ook op televisie te bekijken.

1 Comment

  1. Ik heb op zaterdagavond 4 mei de herdenking op de Waalsdorpervlakte weer bekeken. Altijd heel ontroerend ingetogen, sober en intens. Het mooie is ook dat er voornamelijk directe en indirecte nabestaanden omheen staan. Ik vind de herdenking in Amsterdam steeds eigenlijk zeer kil, elitair en afstandelijk. De herdenking op de Waalsdorpervlakte, waar honderden verzetsstrijders en onwillige burgers zijn gefusilleerd maakt op mij velen malen meer indruk. (Ik ben overigens uit 1955 en heb de oorlog niet aan den lijve en geest meegemaakt. Mijn ouders echter wel.). De Waalsdorper ceremonie blijft was de eerste herdenking in 1946 en blijft wat mij betreft de meest indringende en uitnodigende. Blij dat de RTL dit authentieke alternatief biedt naast de nationale bijeenkomst op de Dam (waar overigens op 7 mei 1945 tijdens een soort ‘after party’ van de bezetters eveneens nog onschuldige slachtoffers vielen).

1 Trackback / Pingback

  1. HilversumTV in teken van oorlog en bevrijding – LekwaalMedia.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*